Af - 22/10-14 15:45

Robins optur: I aften Atletico - i morgen det danske landshold?Robins optur: I aften Atletico - i morgen det danske landshold?

Ud af ingenting har Malmøs danske målmand spillet sig i landstrænerens søgelys – Lars Høgh sendt over for at se på Robin Olsen

storybild

(Billede: Polfoto)

Det er ikke længe siden, at de fleste nok ville svare 'Robin Hvem?', hvis man nævnte Malmø FF's danske førstemålmand, der både er svensk mester og med i Champions League.

Og det er ingen skam, for sådan sagde de faktisk også på det danske landshold.

- Det er klart, at det er en, der er gået under radaren, medgiver Lars Høgh, som immervæk er målmandstræner på det danske landshold.

- Han har jo spillet i de svenske rækker hele vejen op, så han er ikke én, som man har holdt øje med i ungdomsårene eller på ungdomslandsholdene, siger Lars Høgh.

Robin Olsen, som de fleste efterhånden godt ved, at målmanden hedder, har danske forældre, men de flyttede til Sverige lige inden, han blev født, så derfor har han kun spillet i Sverige.

Det har han gjort så godt, at han på det seneste års tid er dukket op på DBU's radar. Det har fået Lars Høgh til at kontakte Malmø FF for at komme over og kigge på. Det er ikke nok, at se de kampe, der bliver sendt i fjernsynet.

- Man får sindssygt meget ud af at se en målmand i træning. Man kan lure facetterne i hans spil, se ham i hans eget miljø: Hvordan reagerer han, hvis der sker små fejl? Det siger meget om hans ærgerrighed, fortæller Lars Høgh, som kalder Robin Olsen for en 'rigtigt spændende målmand, der har en god størrelse.'

Det betyder dog ikke, at Robin Olsen automatisk bliver indkaldt til det danske landshold.

- Det handler om kvalitet, og hvis han har så meget kvalitet, at han er bedre end dem, vi har, så er han edderbankeme en god målmand. Men det er det, vi skal over at kigge på, siger Lars Høgh.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand fundet bevidstløs efter brand...
bt.dk
Kendt dansk rigmandsdatter scorer...
bt.dk
Kronprins Frederik om udsigten til at...
bt.dk
Blev enkemand som 38-årig: Nu er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx