Af Ritzau - 17/04-16 15:56

Sviatchenko scorer i Celtic-nedtur i Old Firm-opgørSviatchenko scorer i Celtic-nedtur i Old Firm-opgør

Erik Sviatchenko scorede for Celtic i FA Cup-semifinalen mod Rangers, der vandt efter straffesparkskonkurrence

storybild

Erik Sviatchenko måtte starte på bænken for Celtic mod Rangers FC søndag efter problemer med en lårskade, men han blev indskiftet efter 25 minutter. (Arkivfoto). (Billede: Polfoto/Danny Lawson)

Erik Sviatchenko scorede søndag sit første mål i Celtic-trøjen, da han søndag udlignede til 1-1, da det klassiske Old Firm-opgør mellem Celtic og Rangers FC blev genoplivet.

Den tidligere FC Midtjylland-spiller steg til vejrs og udlignede på et hovedstød i anden halvleg af semifinaleopgøret i den skotske pokalturnering mod rivalerne fra Rangers FC.

Da den ordinære spilletid sluttede 1-1, og der stod 2-2 efter den forlængede spilletid, så måtte holdene ud i straffesparkskonkurrence om en plads i den skotske FA Cup-finale mod Hibernian.

Her lykkedes det for Rangers - der for nylig sikrede oprykning til den bedste skotske række - at besejre favoritterne fra Celtic 5-4, og dermed vandt Rangers opgøret 7-6.

De senere år har skotske fodboldfans hungret efter de legendariske Old Firm-opgør mellem Rangers FC og Celtic, og lørdagens opgør var det første siden januar 2015, hvor de to klubber også mødte hinanden i en pokalkamp.

Sviatchenko blev testet før opgøret med en lårskade, og han startede derfor på bænken, men blev bragt i spil efter blot 25 minutter, da Dedryck Boyata måtte trække sig med en skade.

Forinden havde Kenny Miller bragt Rangers foran 1-0, hvilket også blev pausestillingen. Fem minutter inde i anden halvleg var der så hjørnespark til Celtic, og her steg Sviatchenko så til vejrs og pandede udligningen hjem på Hampden Park.

Den ordinære spilletid endte 1-1, og i den forlængede spilletid kom Rangers i front efter 96 minutter ved Barrie McKay, før Tom Rogic udlignede ti minutter senere, men i straffesparkskonkurrencen blev Tom Rogic også skurk, da han brændte sit forsøg.

Det betød, at Rangers FC med 5-4 spillede sig i FA Cup-finalen mod Hibernian.

Det var blot anden gang i de seneste fire år, at der blev spillet Old Firm.

Det skyldes, at Rangers FC i 2012 blev erklæret konkurs og tvangsnedrykket til den fjerdebedste række, og klubben skulle derfor begynde helt forfra.

Semifinalen søndag var Old Firm-opgør nummer 401 i historien. Rangers har 160 sejre, mens Celtic har vundet Old Firm 145 gange.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx