26/03-16 13:46

Wilbek er fortørnet: Danmark mister to samlingsdageWilbek er fortørnet: Danmark mister to samlingsdage

De danske håndboldherrer skal træne to dage senere end planlagt, fordi Flensburg afviser at frigive spillere.

storybild

De danske håndboldherrer får kun en enkelt samlingsdag inden fredagens træningskamp mod Tyskland, fordi Flensburg-Handewitt ikke vil frigive de danske spillere før på torsdag, og det er sportschef i Dansk Håndbold Forbund (DHF) Ulrik Wilbek utilfreds med. (Billede: Polfoto/Jens Dresling)

Når det danske herrelandshold i håndbold samles forud for OL-kvalifikationsturneringen i april, var det planlagt, at samlingen skulle begynde på tirsdag.

Denne plan blev sendt ud til spillernes klubber allerede i juli 2015, men nu har Flensburg-Handewitt meddelt, at klubben ikke vil frigive spillere før på torsdag.

Det giver landsholdet en enkelt samlingsdag inden fredagens træningskamp mod Tyskland, og det er sportschef i Dansk Håndbold Forbund (DHF) Ulrik Wilbek fortørnet over.

- Det virker meget mærkeligt, at Flensburg ikke vil frigive spillerne, for det tyske landshold mødes allerede på mandag, og alle de andre tyske klubber har indgået på de vilkår, siger Wilbek til forbundets hjemmeside.

Han er utilfreds med den tyske danskerklubs timing.

- Klubben har kendt til planen siden 8. juli sidste år, så at de først kommer med udmeldingen nu, hvor alle flybilletter og overnatninger for længst er bestilt, det forekommer meget mærkeligt, siger Wilbek.

Meddelelsen fra Flensburg-Handewitt kom torsdag, og begrundelsen er, at spillerne er slidte.

De seneste to dage har der været korrespondance mellem DHF og klubben, men det er ikke lykkedes at nå frem til et kompromis.

Eftersom det omhandler landsholdsspillerne Rasmus Lauge, Henrik Toft, Anders Eggert, Lasse Svan og Kevin Møller, har landstræner Gudmundur Gudmundsson set sig nødsaget til at udskyde samlingen.

- Vi har været tvunget til at aflyse den planlagte træningssamling i Kronau, og det er klart, at det ødelægger en stor del af vores forberedelser, lyder det fra Gudmundsson.

Ændringen betyder, at landsholdet i stedet tager direkte til Köln torsdag, hvor fredagens kamp mod tyskerne skal spilles.

Herefter rejser spillerne lørdag morgen til Herning, hvor de er samlet frem mod OL-kvalifikationsturneringen på hjemmebane 8.-10. april.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Wozniacki ude efter tre timer langt...
bt.dk
Gravid tv-dommer måtte trække sig fra...
bt.dk
Mand erkender at have leveret stoffer...
bt.dk
Overvældende interesse for at se...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx