Af Agnete Finnemann Scheel - 14/01-16 11:31

To ton døde fisk fundet i OL-område i RioTo ton døde fisk fundet i OL-område i Rio

I områder, hvor sejlere skal konkurrere ved OL i august, er der fundet tusinder af døde fisk i forurenet vand.

storybild

Klamt vand i OL-byen Rio. (AP Photo/Felipe Dana) (Billede: Felipe Dana)

Flere tusinde døde fisk er de seneste dage fundet i et område af Rio, hvor det er planen, at sejlere skal deltage ved De Olympiske Lege til sommer.

De livløse fisk er skyllet ind på land forskellige steder i Guanabara Bay, som er en bugt, hvor der skal afvikles OL-sejladser i august.

Eksperter fra statslige miljømyndigheder i Rio har testet vandet og bekræftet, at der er en høj grad af forurening, skriver nyhedsportalen Terra.

Døde fisk som make up: - Det er drab på uskyldige dyr
Døde fisk som make up: - Det er drab på uskyldige dyr

De nedslående prøver af vandet bekræfter en tendens fra tidligere prøver, som har afsløret en for høj grad af forurening inklusive vira og giftige materialer.

En type af sardiner var en af de værst ramte arter i den pludselige fiskedød i Rio. Der er fundet over to ton døde fisk.

Listeria får fødevaremyndighed til at lukke fiskefabrik
Listeria får fødevaremyndighed til at lukke fiskefabrik

Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har annonceret, at man vil undersøge vandet inden åbningen af det første OL på sydamerikansk grund.

Rios borgmester har tidligere afvist et forslag om at flytte sejlsportens OL-discipliner til regionen Buzios, som er placeret 190 kilometer nord for Rio.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx