06/12-17 10:32

CAS skal se på 22 appeller fra russiske dopingsyndereCAS skal se på 22 appeller fra russiske dopingsyndere

22 russiske dopingsyndere fra OL i Sotji i 2014 har appelleret IOC's OL-udelukkelser.

storybild

Alexander Legkov (i midten) vandt guld i langrend ved vinter-OL i 2014, men han er blandt de russiske atleter, som er blevet fældet for dopingsnyd efterfølgende. Scanpix/Kirill Kudryavtsev/arkiv

Lausanne. Den seneste tid er der på ugentlig basis kommet nyheder fra Den Internationale Olympiske Komité (IOC) om russiske atleter fra vinter-OL i Sotji i 2014, der er blevet taget for doping.

Prøverne fra 2014 er blevet testet på ny med nutidens forbedrede testmetoder, og det har fældet 25 russere indtil videre.

Men langt størstedelen af de fældede atleter har indbragt deres sager for Den Internationale Sportsdomstol (CAS).

CAS skriver i en pressemeddelelse, at man har registreret 22 appeller fra russiske atleter, der er blevet udelukket af IOC grundet dopingprøverne ved OL i 2014.

En efter en er de russiske atleter blevet diskvalificeret på bagkant fra konkurrencerne ved OL, og 11 var ved udgangen af november blevet frataget de medaljer, de havde vundet ved OL.

Derudover er alle de dopede russere blevet udelukket fra OL på livstid.

Alle sager bliver behandlet separat, og ifølge CAS har atleterne anmodet om, at der træffes afgørelse, inden vinter-OL i Sydkorea begynder 9. februar.

Håbet om at komme med til vinter-OL led dog et alvorligt knæk tirsdag, da IOC udelukkede Rusland som nation til legene i Pyeongchang.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter vanvittig målfest: Brøndby...
bt.dk
Kammeradvokaten afslører om Stein...
bt.dk
Tv-indslag om Danmark vækker vrede:...
bt.dk
12-årig dreng stjal sin mors...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx