Af - 02/04-14 09:53; Opdateret: 02/04-14 12:07

Wilbek: - Det har været hårdtWilbek: - Det har været hårdt

Ulrik Wilbek samler i dag landsholdet for sidste gang i sin karriere. Han fortryder ikke, at han har sagt stop: - Jeg har brugt al den energi, jeg kunne, siger han.

storybild

(Billede: Polfoto)

Efter en uovertruffen trænerkarriere, som over tre årtier har budt på alle tænkelige trofæer, pokaler og hædersbevisninger, er det lige om lidt slut for Ulrik Wilbek.

Søndagens herrelandskamp mod Frankrig bliver hans sidste. Det får ham nu ikke til at blive unødigt sentimental, for han er glad for sit valg.

- Det er ikke sådan, at jeg tænker, at det kunne da være, at jeg skulle tage en slutrunde til, det gør jeg ikke, siger den 55-årige træner, som godt kan mærke, at det tærer på kræfterne at skulle leve op til de forventninger, som han selv har været med til at skrue i vejret, når han igen og igen har vundet en pokal til pokalskabet i Dansk Håndboldforbund.

- Man bruger mange kræfter og meget mental energi på det, og er kan jeg mærke, at jeg har brugt det, som jeg synes, at jeg kunne bruge, siger han.

I dag klokken 15 kalder han landsholdsspillerne sammen til karrierens sidste træningslejr, men det regner han nu ikke med at markere på nogen måde.

- Arh! siger han bare afværgende, som om det ikke er noget at tale om.

- På søndag bliver det måske lidt anderledes, for det er jo den sidste kamp for mig. Ellers er det på mange måder det samme, siger han før kampene, mod Norge, Slovenien og Frankrig, som udgør denne uges Golden League-stævne.

- Vi går til det og prøver at få det bedste ud af det, som vi altid gør. Vi vil gerne vinde Golden League sammenlagt. Nej, jeg tror ikke, at der bliver den store forskel, siger Ulrik Wilbek.

Det tror landsholdets højre back, Kasper Søndergaard, nu heller ikke.

- Det bliver da mærkeligt, men det er også tre kampe, vi gerne vil vinde. Det er jo Ulriks afsked, siger den rutinerede Skjern-spiller, der har spillet hovedparten af sine 142 landskampe under Ulrik Wilbek.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Trumps valgkonsulenter afsløret med...
bt.dk
Køb med hjertet uden at miste...
bt.dk
Kendt DR-vært dater ny mand
bt.dk
Kommune har brugt flere millioner...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx