Af - 27/04-16 15:06

Sendte Danmark ud af EM takket være pokemon-kortSendte Danmark ud af EM takket være pokemon-kort

Simon Tibbling fra det svenske U21-landshold i fodbold var med til at sende Danmark ud af U21-EM. Nu siger han, at han aldrig var blevet fodboldspiller uden sine pokemon-kort.

storybild

Simon Tibbling skal til OL - takket være Pokemon-kort... (Billede: Polfoto)

Om 100 dage skal Simon Tibbling deltage ved OL i Rio for det svenske fodboldlandshold. Og til daglig er han professionel i den hollandske Æresdivision for Groningen...

Og sidste sommer scorede han i kampen mod Danmark, da Sverige sendte os ud af U21-EM i Tjekkiet.

Alt det kan han takke sin mor og nogle pokemonkort for, fortæller han selv til Fifa.com.

Inden OL: Dansk bruttotrup tæller 40 spillere
Inden OL: Dansk bruttotrup tæller 40 spillere

- Det er sandt, at uden de kort, ville jeg utvivlsomt aldrig være blevet professionel fodboldspiller, sgier han til Fifa.com.

- Jeg startede med at spille fodbold som seks-årig for den lille klub Grödinge SK, men jeg nød det slet ikke, og jeg ville stoppe efter den allerførste træning, fortæller han.

- Min mor insisterede på, at jeg fortsatte, men det ville jeg ikke, før hun gav mig et tilbud: ' Du går til træning, og så giver jeg dig to pakker med pokemon-kort.' Jeg samlede på dem, og det var nok til at overtale mig til at fortsætte med at spille fodbold, siger han.

Til sommer er både Sverige og Danmark med ved OL i Rio. Danmark er dog ikke i gruppe sammen, så danskerne kan tidligst få hævn over pokemon-manden i kvartfinalen.

LÆS OGSÅ: OL-chef til dansk fodbold: De bedste skal med til Rio

LÆS OGSÅ: Argentinas landstræner: Messi kommer ikke til OL

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx