Af - 17/06-15 20:21; Opdateret: 17/06-15 22:21

Dansk comeback-sejr: Den, der ler Sisto ...Dansk comeback-sejr: Den, der ler Sisto ...

U/21-EM. Danmark gik fra et truende nederlag til sejr i EM-åbningskampen mod Tjekkiet – især takket være indskifteren Pione Sisto.

storybild

Pione Sisto stod for sejrsmålet i åbningskampen mod Tjekkiet. (Billede: Polfoto)

Fejlafleveringer, skader og bagud 0-1.

Det danske U/21-landshold spillede elendigt i første halvleg mod Tjekkiet i EM-åbningskampen, men så kom FC Midtjyllands guldfugl, Pione Sisto, på banen i anden halvleg og vendte den katastrofale start til en vigtig 2-1-sejr.

- Første halvleg er ikke acceptabel. Vi fik ikke sat gang i vores spil. Vi spillede for meget med nerverne og for lidt med hovedet, erkendte U/21-landsholdsspiller Pierre-Emile Højbjerg til DR3 efter kampen, hvor værtsnationen i første halvleg truede på dødbolde, mens danskerne virkede meget nervøse.

Jakob Busk Jensen holdt dog Danmark inde i kampen med flere refleksredninger, da tjekkernes fysik slog al luft ud af Jess Thorups tropper i første halvleg.

Frederik Sørensen måtte symptomatisk forlade banen med en skade i baglåret, og efter 35 minutter kom Tjekkiet fortjent foran på et langskud, hvor den danske opdækning svigtede.

Danmark kunne have været bagud med to eller tre mål ved pausefløjt, men i anden halvleg levede de rød/hvide op til favoritværdigheden. Først udlignede anfører Jannik Vestergaard på et bragende hovedstød, og seks minutter før tid kom forløsningen.

Landsholdsnovicen Pione Sisto fik chancen efter 57 minutters spil, og den lynfarlige dribler kvitterede med matchvinder-rolle, da han intelligent sendte bolden i mål med en tåhyler tæt under mål til stor forlæsning for Jess Thorups tropper, der er regnet blandt outsiderne til at tage EM-titlen – et pres, de altså først fik rystet af sig i anden halvleg.

LÆS OGSÅ: Højbjerg og Yussuf Poulsen imponerer de erfarne kræfter

LÆS OGSÅ: Andreas Christensen er sulten efter mere

LÆS OGSÅ: A-landsholdsspillere skal med til U21-EM

LÆS OGSÅ: Højbjerg hamrer Augsburg i Europa League

LÆS OGSÅ: U/21-drengene: Her er lighed og 'god' ballade

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx