22/07-17 17:02; Opdateret: 22/07-17 18:48

Sydafrikaner sætter majorrekord efter birdieregnSydafrikaner sætter majorrekord efter birdieregn

Branden Grace satte majorrekord med en runde i 62 slag på lørdagens tredje runde i British Open.

storybild

Sydafrikanske Branden Grace skrev lørdag historie, da han gik sin runde ved British Open i 62 slag. Scanpix/Ben Stansall

Southport. Majorturneringen British Open får næppe en dansk vinder i år, men til gengæld er sydafrikaneren Branden Grace med i kampen om trofæet efter en historisk fantomrunde lørdag.

Grace gik banen rundt i otte slag under par og avancerede til en delt andenplads, før flere af spillerne i toppen overhovedet var gået ud på tredje runde. Inden runden var Grace delt nummer 45.

Banens par veksler i golfturneringer mellem at være 70 og 72 slag. I dette års British Open er den 70 slag, og med sine 62 slag lørdag blev Branden Grace den første spiller til at gå en runde i en majorturnering i så få slag.

Adskillige spillere har gået en majorrunde i 63 slag, siden Johnny Miller som den første gjorde det i 1973, men ingen havde før lørdag lykkedes med at gøre det i endnu færre slag.

Grace præsterede hele otte birdies og nul bogeys i sin superrunde.

På trods af den historiske runde, som han var i gang med, så havde han ingen anelse om, hvad han reelt var ved at præstere, da han gik i gang med at spille hul nummer 18.

- Det vidste jeg virkelig ikke. Jeg var så meget lukket inde i mig selv og fokuserede bare på at spille et hul ad gangen, siger Grace ifølge AFP.

- Jeg vidste, at jeg spillede godt, og da jeg var halvvejs på runden og var fem under par, vidste jeg godt, at det var noget helt specielt. Men jeg vidste ikke, at 62 slag var ny rekord.

Rekorden var lige ved ikke at blive til noget, da han slog for langt på 18. hul. Men med et godt put endte han hullet i par.

Runden i 62 slag var samtidig banerekord på Royal Birkdale.

En så flot score var feltets to danskere, Søren Kjeldsen og Thorbjørn Olesen, ikke i nærheden af.

De to danskere åbnede begge dagen som delt nummer 24, men da de var tilbage i klubhuset, var de langt fra toppen.

En kedelig stime på tre bogeys i træk - hul fem til syv - spillede Kjeldsen bagud i feltet, og han endte runden i to slag over par. Samlet er han fire slag over og delt nummer 53 lørdag aften.

Bedre så det ud for Thorbjørn Olesen, før han kom til ottende hul. Her blev han noteret for en tredobbelt bogey, og så var en topplacering langt væk. Yderligere to bogeys sendte ham ned på samlet seks over par.

Han ligger delt nummer 73.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mestrene spiller med musklerne:...
bt.dk
8-årig dreng er blevet fundet
bt.dk
Retoriker: 'Den her tale får...
bt.dk
Det plejer vi ikke at få at vide:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx