Af - 12/07-14 22:07; Opdateret: 13/07-14 13:06

Hvad? Nordkorea oplyser, at landet imponerer ved fodbold-VMHvad? Nordkorea oplyser, at landet imponerer ved fodbold-VM

Stats-tv i Nordkorea oplyste fredag, at landet har stor succes ved VM i fodbold.

Korea News Backup

Opdatering: Videoen er ifølge The Independent fabrikeret, og der er således ikke tale om, at Nordkoreansk stats-tv har oplyst seerne om, at landet har avanceret fra gruppespillet ved VM-slutrunden.


---------------------------------------

Fra tid til anden kommer der lidt sære historier ud fra det nordkoreanske styre, og noget tyder på, at Nordkorea nu igen disker op med en spektakulær nyhed, hvor man vel bare må trække på smilebåndet.

For nu er befolkningen i regimet angiveligt blevet informeret om, at landet i øjeblikket deltager ved fodbold-VM i Brasilien, og det med stor succes.

Nordkorea: Obama er Sydkoreas alfons
Nordkorea: Obama er Sydkoreas alfons

Ifølge flere internationale medier har det statskontrolleret tv i Nordkorea fredag oplyst seerne om, at landsholdet er gået videre fra det indledende gruppespil i Brasilien ved bl.a. at slå Japan 7-0.
Også USA og Kina har Nordkorea slået ved VM med henholdsvis 4-0 og 2-0, forlyder det, og nu står landet over for Portugal i ottendedelsfinalen.

TV-indslaget fra Nordkorea ligger på YouTube-kontoen Korea News Backup sammen med en række andre nyhedsindslag fra styret, og det er canadiske CBC, som her lørdag aften skriver historien.

Nu vil Kim Jong-un lære hemmeligheden bag den franske ost
Nu vil Kim Jong-un lære hemmeligheden bag den franske ost

I TV-indslaget fra Nordkorea oplyser man om VM-successen i et klip, hvor man blander gamle billeder af landsholdet og aktuelle billeder fra VM i Brasilien.

Sandheden er dog, at Nordkorea slet ikke er kvalificeret til VM.

Det er ikke første gang, at landet, som styres af diktador Kim Jong-un, forsøger at promovere landet på et falsk grundlag. Tidligere på året oplyste stats-tv, at Nordkorea havde vundet syv guldmedaljer ved vinter-OL i Sochi, selv om Nordkorea slet ikke var repræsenteret.

Nordkorea truer frisør efter reklamestunt
Nordkorea truer frisør efter reklamestunt

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx