29/03-14 08:16

McLaren-chef: Vi får masser af jobansøgningerMcLaren-chef: Vi får masser af jobansøgninger

Mange drømmer om et job i Formel 1. Men man skal ikke gøre det for lønnens skyld, siger Lotus-mekaniker.

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

De er tæt på verdensstjerner, medieopmærksomheden er enorm og i løbet af sæsonen kommer de ansatte på de 11 Formel-1 hold verden rundt. Et job i det omrejsende racercirkus er en drøm for tusindvis af mennesker.

- Der er rigtig mange, som henvender sig i håb om at få et job. Men det er hårdt arbejde, siger McLarens pressechef, Silvia Hoffer Frangipane.

Magnussen kan hente millioner i Asien
Magnussen kan hente millioner i Asien

- Vi får hundredvis af ansøgninger, og det er det samme for de øvrige hold. Men de ved ikke, hvor hårdt det er hele tiden at være på farten, fortæller hun.

Det er den evige vekslen mellem tids- og klimazoner, nye hoteller og de mange arbejdstimer i forbindelse med løbene, der gør jobbet usædvanligt krævende.

Ikke kun Magnussen: Nu indtager de unge Formel 1
Ikke kun Magnussen: Nu indtager de unge Formel 1

Og ifølge en erfaren mekaniker fra Lotus-holdet er det ikke specielt vellønnet at arbejde i Formel 1.

Kørerne tjener måske millioner, men det er helt andre beløb, der står på en mekanikers lønseddel.

- En af mine kammerater i England arbejder på et Audi-værksted. Han tjener det samme som mig. Og så har han fordelen af at kunne være sammen med sin familie hver dag. Her arbejder vi nærmest i døgndrift i stinkende varme. Det er hårdt og trættende, fortæller Lotus-mekanikeren.

- Man bliver ikke rig af det. Og det giver jo ikke mere smør på brødet, at man er tæt på nogle af sportsverdenens højst betalte mennesker, siger han.

Kevin Magnussen-effekt: NU kan børnene gå til gokart
Kevin Magnussen-effekt: NU kan børnene gå til gokart

Han har arbejdet for Formel 1-hold i over 10 år, men sagde stop i 2007 til fordel for et job hos teamet hjemme i England for at slippe for det evindelige rejseri. Nu er han dog tilbage igen.

- Det er på grund af de nye tekniske regler for bilerne, at jeg er vendt tilbage til det her turné-liv i år. Holdet havde brug for mig, fortæller han, inden han smutter tilbage til pitten.

/ritzau/


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx