Af Ritzau - 22/04-17 16:52

Speedwayboss om aflyst løb: Kørerne gav for tidligt opSpeedwayboss om aflyst løb: Kørerne gav for tidligt op

16 speedwaykørere ville ikke køre i Slangerup fredag aften, og det er ikke sikkert, de får et nyt løb.

storybild

Nicki Pedersen (forrest) er med i den nuværende VM-serie og var ikke med, da 16 kørere nægtede at køre ræs i Slangerup fredag aften. (Billede: Scanpix/Sendxnet)

Det skabte kaos i Slangerup fredag aften, da 16 speedwaykørere valgte at boykotte et indledende kvalifikationsløb til næste års VM- og EM-serie.

Regn havde gjort banen for farlig at køre på, lød konklusionen fra kørerne.

Rudi Steen Hansen, der er formand Sportskommission Speedway og dermed varetager sportens interesser på øverste niveau i Danmark, ærgrer sig over aflysningen.

- Vores melding lige nu er, at der ikke bliver kørt et nyt løb, fordi kørerne boykottede det eksisterende løb, der var.

- Vi har fortalt kørerne, at de vil få besked i starten af næste uge. Om hvorledes vi håndterer situationen, siger Rudi Steen Hansen.

- Min holdning er, at de gav for tidligt op. Vi skulle have prøvet et par heat mere, for så havde alle været ude at køre.

- Dem, der brokkede sig højest, var næsten dem, der ikke havde været ude at køre, forklarer han.

Efter planen skal der afvikles en kvartfinale i Danmark 6. maj, hvor seks kørere skulle have kvalificeret sig fra fredagens løb i Slangerup.

- Vi er presset på tid, fordi den første kvalifikation køres 6. maj. Så der er ikke længe til, vi skal sende de første af sted i forsøget på at kvalificere sig, siger formanden.

Han åbner op for, at Danmarks Motor Union (DMU) og landstræner Hans Nielsen udvælger seks danske kørere til løbet 6. maj.

- En af mulighederne er, at Danmarks Motor Union og landstræneren udtager de kørere, der skal køre de forskellige kvalifikationsløb. Det gør man også i Sverige, siger Rudi Steen Hansen.

Det er kørerne i så fald selv ude om, mener formanden.

- Det var hverken dommeren, ledelsen i den arrangerende klub eller Danmarks Motor Union, der aflyste løbet. Det var kørerne.

- De blev spurgt, om de ville køre. Og de sagde blankt nej. Og det var en fælles beslutning. De følte ikke, at banen var god nok, siger han.

Rudi Steen Hansen forklarer, at der fra fredag klokken 16 faldt lidt regn frem til løbets start, men at det var tørvejr i det tidsrum, de skulle køre løbet.

- Der var nogle steder på banen, hvor man ikke skulle sætte sit baghjul hele tiden. Men det var også muligt at køre udenom. Det så man også i heat 1 og 2, der blev afviklet.

- Men der var nogle kørere, der nærmest havde på dagsordenen, at de ikke var interesseret i, at der skulle køres den aften. Og det var dem, der valgte at sige fra.

- Og lige nu har vi den holdning, at vi ikke kan byde dem et nyt løb, når de ikke ville køre det løb, der var planlagt, lyder det fra Rudi Steen Hansen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bookmakerne ikke i tvivl: Hun vinder...
bt.dk
Stor mystik om Superliga-profils skade
bt.dk
Ung mor sagsøger tv-kanal: Blev fyret...
bt.dk
Vandt 15 millioner i Lotto: Nu har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx