Af Ritzau - 06/10-16 06:46

Kvist har aldrig overvejet at stoppe på landsholdetKvist har aldrig overvejet at stoppe på landsholdet

Kritikere, som ønsker William Kvist væk fra landsholdet, har ikke rokket ved lysten til at fortsætte.

storybild

For William Kvist (tv) har det aldrig været et tema at stoppe på landsholdet. (Billede: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson)

William Kvist var en af de spillere, som blev spurgt, om han ville fortsætte på landsholdet efter det samlede nederlag til Sverige og den mislykkede EM-kvalifikation sidste år.

FC København-spilleren kaldte spørgsmålet useriøst og afviste, at et stop overhovedet var et tema for ham.

Det har det heller ikke været siden, selv om Kvist erkender, at han var nede i en bølgedal i perioder sidste år.

- I denne verden går tingene stærkt. Det er ikke altid nemt at komme fra en bølgedal og komme op igen.

- Der var sikkert mange, der havde mig på listen over dem, som skulle deporteres til Sverige eller væk fra det her landshold. Men jeg havde ikke selv tanken, siger Kvist.

Tværtimod ønskede midtbanespilleren at se, hvad det kunne blive til under den kommende fodboldlandstræner, som blev norske Åge Hareide.

- Jeg ville give det et godt skud med den nye landstræner. Og selv om jeg startede på bænken, så har jeg ikke på noget tidspunkt tænkt, at jeg skulle gå fra det her landshold.

- Jeg holder enormt meget af landsholdet, og jeg synes, det er en stor ære at være med, siger han.

Kritikere var der mange af, men det er ikke noget, som har rokket ved motivationen hos Kvist.

- Jeg har ikke direkte kommunikation med mine kritikere. Jeg er egentlig ret ligeglad med dem. Den ene dag er jeg skurk, og den anden dag er jeg helt.

- Hvis jeg hele tiden skulle forholde mig til min rolle, og om jeg var helt eller skurk, så kunne jeg ikke lave andet.

- Det er dejligt med interesse for min person. Men jeg ville blive skizofren og mærkelig, hvis mit humør skulle skifte efter, om jeg fik 12 eller 03. Sådan kan jeg ikke leve mit liv, siger Kvist.

I år er det kun gået en vej for den tidligere Stuttgart-, Fulham- og Wigan-spiller, som har lagt bølgedalene bag sig. Stabilitet i FCK har gjort udslaget.

- Efter ti trænere på fire år i udlandet og ikke kontinuitet på ret meget kom jeg hjem til FCK og skulle bruge lidt tid på at komme i kampform.

- Jeg vidste, jeg ville finde mit gamle niveau med den måde, jeg arbejder på og i det miljø med mennesker, jeg er tryg ved.

- Jeg har fundet et topniveau, som er bedre end sidste gang, jeg var i FCK. Og det glæder jeg mig over, og det er jeg stolt af. Det har givet mig en fast plads på landsholdet igen, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx