Af Ritzau - 09/04-16 05:46

FCM-anfører efterlyser flere point på udebaneFCM-anfører efterlyser flere point på udebane

Ifølge Jakob Poulsen kræver det flere point på udebane, hvis FCM skal snuppe sølvmedaljerne i Superligaen.

storybild

Jakob Poulsen mener, at FCM skal blive bedre til at skrabe point sammen på udebane. Fredag spillede mesterholdet 1-1 i Viborg. (Arkivfoto). (Billede: Polfoto/Jens Dresling)

FC Midtjylland har ikke vundet på udebane i Alka Superligaen siden den 27. september sidste år, hvor de forsvarende mestre hentede en 2-0-sejr over Randers FC.

Det er kun blevet til to point i de seneste syv superligakampe på udebane, og det skal forbedres ifølge FCM-kaptajn Jakob Poulsen, hvis midtjyderne vil gøre sig forhåbninger om de eftertragtede sølvmedaljer.

- Statistikkerne lyver aldrig, og vi har ikke været gode nok på udebane. Vi skal blive bedre på den front, hvis vi fortsat vil spille med i toppen, siger Jakob Poulsen oven på fredagens 1-1-kamp i Viborg.

- I starten af sæsonen red vi videre på en bølge fra sidste år, og vi havde også succes i Europa League.

- Herefter har vi haft problemer med at spille flere gode kampe i træk, men i de seneste to kampe har vi hentet fire point, og det viser, at vi er på rette vej, siger anføreren, der for nylig var med til at slå Brøndby - det var dog på hjemmebane.

FC Midtjylland-træner Jess Thorup er ikke bekymret for den dårlige stime på udebane. Han glæder sig ligesom Jakob Poulsen over, at det er blevet til fire point i de seneste to kampe.

- I de første 11 kampe var vi rigtig gode, og så havde vi problemer i de næste 11 kampe. Nu har vi så taget hul på de sidste 11 kampe, og her er det startet med fire point i to kampe. Den stime skal vi fortsætte, siger Jess Thorup.

Ifølge træneren er styrkeforholdet mellem de fire hold, der kæmper om sølvmedaljerne i Superligaen, helt lige.

- Vi har ambitioner om at blande os i toppen, og det vigtigste er, at vi stadig selv kan afgøre det. Men der er mange i spil til sølvmedaljerne, og det bliver et tæt løb lige til det sidste, siger FCM-træneren.

Med det ene point mod Viborg i fredagens kamp rykkede FC Midtjylland op på andenpladsen i Superligaen. Den position kan dog blive taget fra dem allerede senere lørdag, hvis Sønderjyske henter point på hjemmebane mod AGF.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx