Af Ritzau - 30/04-17 06:45

Dansk favoritdouble er på vej mod gylden EM-rekordDansk favoritdouble er på vej mod gylden EM-rekord

Medaljen er hjemme. Spørgsmålet er, hvilken farve den skal have, siger badmintonstjernen Christinna Pedersen.

storybild

Den danske damedouble med Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl skal møde et bulgarsk par i EM-finalen i Badminton. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Claus Fisker)

Kun en sejr er godt nok for den suveræne damedouble med Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen til EM-finalen i badminton søndag.

Vinder det topseedede makkerpar over de bulgarske søstre Gabriela Stoeva og Stefani Stoeva, kan doublen kalde sig europæiske mestre for fjerde gang i træk.

- Vi har jo medaljen. Nu er det bare et spørgsmål om, hvilken farve den skal have. Lige nu er vi tilfredse med vores indsats her.

- Det er klart, at vores mål er at komme over og spille denne her finale og se, om vi kan forsvare det. Det er også det helt store mål i morgen (søndag, red.), siger Christinna Pedersen.

Den danske damedouble indtager pladsen som nummer to på verdensranglisten, mens Stoeva-søstrene ligger nummer 13.

Christinna Pedersen vurderer, at de kommer til at møde to medaljesultne bulgarer til finalebraget, der vil forsøge at vælte danskerne af EM-tronen.

- Vi skal have fundet noget frem, så vi kan modstå deres pres. De har et godt angreb, som vi skal have gjort noget ved i vores defensiv, siger hun.

Selv om den danske damedouble på papiret er overlegne, er de alligevel blevet drillet en smule i løbet af turneringen.

Særligt de østeuropæiske lande har bidt lidt fra sig, påpeger Kamilla Rytter Juhl og hentyder til kvartfinalen mod et andet bulgarsk par, der endte 21-17, 21-9.

- Bulgarerne, som vi mødte fredag, spillede en rigtig god kamp. Det viser også, at når vi spiller en europæisk kamp, kan de godt følge med. På verdensplan ville de få det svært, det er klart.

- I og med at det er os to damedoubler, der spiller alle Super Series på et år, så er det den rigtige finale. Men man vinder ikke bare lige finaler, selv om man er topseedet. Vi skal virkelig ind og arbejde hårdt, siger Rytter Juhl.

Ud over finalen i damedouble skal Christinna Pedersen også spille finale i mixeddouble med makkeren Joachim Fischer.

Damedoublefinalen spilles klokken 12 søndag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

TV 2-kommentator Rolf Sørensen har...
bt.dk
Politiet vil i kontakt med folk, der...
bt.dk
'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Ny forskning: Sådan lærer du dit barn...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx