Af Jeppe Pedersen - 15/11-17 14:18

Mette chokerede seerne på direkte tv efter landskampen: Først da hendes mand sms'ede, vidste hun, den var galMette chokerede seerne på direkte tv efter landskampen: Først da hendes mand sms'ede, vidste hun, den var gal

'Det er ikke lige dét, det betyder'

Mette Cornelius: Jeg tænker 'golden shower'!

Efter Danmarks eventyrlige VM-sejr over Irland kom Kanal 5's tv-vært Mette Cornelius til at dumme sig. Under live-transmissionen kom hun til at sige, at Kanal 5's ekspert, Lars Jacobsen, fik sig et 'golden shower', da han blev badet i øl af landsholdsspillerne. Kommentareren fik internettet til at koge over i reaktioner og grin, da 'golden shower' - for de uvidende - er en engelsk betegnelse for urinsex. Derfor er BT blevet nødt til at tale med Mette Cornelius her dagen derpå, inden hun skulle med flyet hjem til Danmark.

Mette Cornelius, hvor mange henvendelser har du fået i nat?

»Jeg har fået rigtigt mange sjove henvendelser og sjove videoer, som jeg skal se. Eller folk der griner eller siger de gyldne ord ('golden shower', red.), når jeg går forbi,« siger Mette Cornelius, da BT fanger hende, inden hun skal med flyet hjem.

Slang-ord for at urinere på en anden person, typisk for en seksuel tilfredsstillelse, eller i en form for ydmygelse.

Kilde: Urban Dictionary

Hvorfor kom du til at sige 'golden shower'?

»Vi var lige blevet badet i øl, og vi var fyldt med dråber. Jeg vidste godt, at der var en eller anden sammenhæng mellem tis og 'golden shower', men jeg havde ikke lige læst op på, at det kun var en seksuel ting. Jeg troede bare, det betød, at man kom til at tisse meget eller ramme ved siden af. Jeg når jo ikke at tænke meget,« siger hun.

Hvornår gik det op dig, at du havde kommet til at sige et slangord for urinsex?

»Lige efter fik jeg en sms fra min mand, (Jes Mortensen, kommunkationschef hos FC København, red.), hvor der står: 'Sagde du lige 'golden shower'?'. Så skriver jeg: 'Ja ja, han fik jo øl udover sig?', hvor han så skriver tilbage: 'Men ved du godt, hvad det betyder? Det er ikke lige dét, det betyder',« siger hun grinende og fortæller videre:

»Da vi var færdige med produktionen var der rigtig mange, der grinede af mig. Det er okay. Sådan er det at lave live fjernsyn. Der laver man nogle dumme ting engang i mellem. Det kan jeg godt tage.«

På billederne og videoen kan man se, hvordan landsholdsspillerne efter 5-1-sejren over Irland kommer og hælder øl ud over både Mette Cornelius og de to tidligere landsholdsspillere, der stod i studiet, Lars Jacobsen og Frank Arnesen. Det var ét stor kaos, fortæller Mette Cornelius.

»Det var ret kaotisk. Da vi var på, og får alt det der øl udover os, der ved Frank og Lars ikke, at vi er på live. Og jeg kan ikke se ud af mit øje, fordi jeg både har øl og makeup i øjenene, men jeg prøver stadig at interviewe de to, der altså ikke ved, de er på. Så de svarer bare i to-ords-sætninger,« siger hun og fortsætter:

»Den første halve time var vanvittigt. Der er intet bevidst i det, der kommer ud. Der er det bare et eller andet med at være der i øjeblikket men også bare at overleve. Du skal prøve at sige en masse og samtidig lave analyse, uden at det bliver for meget, og du skal holde samtalen i gang,« siger Mette Cornelius, der ifølge hende selv oplevede sit karrieremæssige højdepunkt.

»Jeg har aldrig prøvet noget ligende. Jeg har prøvet, hvor et hold har vundet et mesterskab, men der er man jo ikke selv inde i jublen. Her er det jo et hold, man holder med. Det er jo også vores danskere. Og så kommer man åbenbart til at sige nogle mærkelig ting. Det var ren følelse og impulsivt, og dagen efter var der måske et par ting, jeg kunne have sagt anderledes,« siger hun, men skyder skylden på sig selv.

»Jeg var også selv uden om det. For aftenen før, da svenskerne gik videre, tweetede jeg til landsholdsdrengene, at I kommer bare, når I har taget billetten. Men jeg troede faktisk ikke på, at vi ville komme med. Jeg havde en dårlig fornemmelse. Så det var også for at bygge en stemning op med, at det kunne være fedt at opleve, men jeg havde en dårlig fornemmelse. Og især efter de kom bagud tidligt,« siger Mette Cornelius.

Opfangede Frank Arnesen eller Lars Jacobsen din kommentar?

»Jeg tror ikke, at Lars eller Frank lagde mærke til det. De reagerede ikke, og jeg vidste det jo heller ikke. Det var først bagefter, da vi stod og debriefede, hvor alle havde det sjovt, og Kian (Fonoudi, tv-vært red.) står og ryster og fortæller, at han lige har mødt sine idoler, WestLife, og så siger jeg: 'Kom jeg til at sige 'golden shower'?'. Så fortæller de andre, hvordan de havde lagt sig ned af grin, kigget på hinanden og sagt: 'sagde hun det,' men samtidig kunne de godt fornemme, at jeg ikke vidste det.«

Efter Mette Cornelius' 'golden shower'-kommentar væltede det ind med kommentarer på Twitter.

»Det er sjovt, og folk er sjove på de sociale medier. Sådan er jeg, jeg lever mig ind det, og så kommer jeg til at sige nogle åndssvage ting. Jeg lever med det, og vi er selv landsholdsfans, så vi lever os jo ind i kampen. Fodbold er følelser for mig, og vi lader os rive med,« siger Mette Cornelius, der siger, at der især er én ting, hun ærger sig allermest over:

»Jeg vil gerne vædde mig, at jeg får lidt at høre på rundt på de danske stadioner. Nu skal jeg f.eks til Haderslev og dække Sønderjyske i weekenden. Der var allerede en der skrev til mig: 'Det bliver dit 'hutelithut.' Der tænkte jeg øv. Der kunne jeg godt have brugt noget andet, der skulle hænge på mig de næste 20 år,« siger hun.

Du kan jo bare dukke op i en gulddragt i studiet i weekenden og omfavne det?

»Haha. Jeg tror, at jeg kommer til at holde lidt lavt profil,« siger Mette Cornelius.

Discovery, der ejer Kanal 5, havde rettighederne til alle VM-kvalifikationskampene. Men det er DR og TV 2, der har rettighederne til VM i Rusland til sommer. Derfor var den vanvittige oplevelse samtidig et sørgmodigt farvel for denne gang.

»Det mest fordærdelige er, at vi ikke har rettighederne. Det må vi prøve at leve med. Det er svært at have båret dem helt til målet, og så skulle give dem videre. Men så må jeg holde en dejlig lang sommerferie og bare følge med som fan med god mad og venner i stedet. Men jeg gad satme godt følge dem hele vejen,« slutter Mette Cornelius.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Madskolen: Derfor skal du ikke være...
bt.dk
Sportsdirektør om racisme-bemærkning:...
bt.dk
Voldsomt overfald: 23-årig kvinde...
bt.dk
Medie: Sådan var Aviciis sidste dage...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx