Af Ritzau - 17/04-17 18:16; Opdateret: 17/04-17 18:46

John Terry stopper i Chelsea til sommerJohn Terry stopper i Chelsea til sommer

Chelsea-legenden John Terry forlader klubben efter denne sæson, skriver klubben på sin hjemmeside.

storybild

John Terry tager afsked med Chelsea efter 22 år i klubben, når han til sommer forlader London-holdet. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Glyn Kirk)

En af de mest markante skikkelser i Chelseas historie forlader klubben til sommer.

Chelsea meddeler på sin hjemmeside, at man er blevet enig med forsvarsspilleren John Terry om at stoppe samarbejdet til sommer.

Den mangeårige anfører har været langt fra startopstillingen længe, men om han fortsætter karrieren andetsteds til sommer vides ikke.

Det er kun blevet til fem Premier League-kampe i denne sæson.

- Jeg vil tage en beslutning om min fremtid senere. Lige nu er jeg fokuseret på at hjælpe holdet til succes i denne sæson, siger Terry til hjemmesiden.

Den tidligere landsholdsanfører debuterede for London-klubben tilbage i 1998, og han har indtil videre spillet 713 kampe i den blå trøje.

Han kom til Chelseas ungdomsafdeling fra West Ham i 1995 og havde tre år som ungdomsspiller, inden han kom op i førsteholdstruppen.

Med én Champions League-titel, fire engelske mesterskaber, én Europa League-titel, fem FA-Cup triumfer og tre Liga Cup-trofæer er John Terry den mest vindende spiller i Chelseas historie.

- Efter 22 år er der så meget at sige og så mange mennesker at takke i denne fantastiske klub, siger Terry.

Ved siden af klubkarrieren nåede han også 78 kampe og seks mål for det engelske landshold, for hvem han også var anfører i to perioder.

Landsholdskarrieren strakte sig fra 2003 til 2012, og han blev udnævnt til anfører i august 2008.

I februar 2010 fratog daværende landstræner Fabio Capello ham dog anførerbindet efter vedholdende historier om ballade i privatlivet med utroskab.

Rio Ferdinand overtog anførerbindet, men en langvarig skade til Ferdinand godt et år senere sendte igen anførerbindet hen på Terrys arm.

Knap et år senere, i februar 2012, kom Terry igen i vælten. Denne gang blev han anklaget for racisme i en klubkamp rettet mod Anton Ferdinand, lillebror til Rio Ferdinand.

Det fik Det Engelske Fodboldforbund (FA) til at fratage ham anførerbindet, og landstræner Capello sagde op som følge af beslutningen.

Terry spillede dog hele EM 2012 for England, inden han i september samme år annoncerede sit landsholdsstop.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Afsløring: Svensk politi lokkede...
bt.dk
Mogens Palle afslører snedig plan:...
bt.dk
Var stoffri i fem år: Kendt dansk...
bt.dk
Ejgil på 72 er træt af overklassen:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx