14/09-13 19:03

Cesar Santin afværger FCK-fiasko i ParkenCesar Santin afværger FCK-fiasko i Parken

Undertalsramte FC København fik det ene point mod Esbjerg, da Cesar Santin fem minutter før tid sikrede 1-1.

storybild

Esbjerg fBs Hans Henrik Andreasen runder FC Københavns Thomas Kristensen (Billede: Jens Dresling/POLFOTO)

Tilskuerne i Parken har fortsat den første FC København-sejr i den nye superligasæson til gode, efter at Esbjerg lørdag drog til hovedstaden og fik et 1-1-resultat med hjem i bussen til den jyske vestkyst.

Længe så det ud til, at Esbjerg ville vinde 1-0 på det mål, Jakob Ankersen scorede i første halvleg, men Cesar Santin kom ind fra bænken og udlignede fem minutter før tid.

Dermed står Esbjerg nu noteret for 11 point på fjerdepladsen, mens FC København fortsat ligger på 10.-pladsen med syv point ud af 24 mulige.

LÆS OGSÅ: Ståle: FCK kan få Champions League-tæsk

Trods det faktum, at sejren smuttede, fik Esbjerg en glimrende optakt til torsdagens udekamp i gruppespillet i Europa League mod belgiske Standard Liege.

FC København, der får besøg af Juventus i Champions League på tirsdag, gav derimod ikke de italienske scouts noget særligt at bekymre sig om.

Ståle Solbakkens mandskab savnede inspiration og kreativitet i angrebet, mens defensiven virkede særdeles hullet. Det opdagede Esbjerg i flere omgange i første halvleg, hvor gæsterne let kom frem til muligheder.

Med Esbjerg-lejesvenden fra FC København, senegalesiske Pape Pate Diouf, i hovedrollen, tog gæsterne føringen efter 18 minutters spil.

Diouf var kvikkest i opfattelsen, da han smart spillede Jakob Ankersen fri med et hurtigt taget frispark, mens løvernes bagkæde tog sig en blunder. Ankersen satte kurs mod målet, og med en følt afslutning drejede han fladt bolden i nettet.

LÆS OGSÅ: Daniel Jensen: FCK løb fra aftale

Generelt var Esbjerg kvikkere med bolden. Gæsterne leverede samtidig en solid defensiv præstation og træner Niels Frederiksens tropper demonstrerede en enorm disciplin, der nok skal række langt i Europa League.

Mod slutningen af kampen gav FCK debut til norske Daniel Braaten, og løverne fik sendt et par kvalificerede afslutninger af sted.

Men stærkt spil af Esbjerg-keeper Frederik Rønnow samt generel uskarphed hos FCK betød, at Esbjerg kunne holde stand - næsten da.

Kort før tid blev hjemmeholdet reduceret til 10 mand, da Ragnar Sigurdsson fik rødt kort for en voldsom tackling. Dermed lignede det en hjemmesejr, men fra bænken kom Cesar Santin ind og bragte balance i regnskabet på et hovedstød.

Derfor sluttede det hele 1-1, og dermed er det nu seks måneder og otte kampe siden, at FCK senest har vundet en superligakamp i Parken.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sødt billede: Johanne Schmidt-Nielsen...
bt.dk
11-årig fundet bevidstløs i park: Mor...
bt.dk
Se billederne: FCM hyldet i stor stil...
bt.dk
TV 2-vært efter Yahya-stunt på live...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx