Af Ritzau - 09/05-17 22:43

Juventus sejrer sig i Champions League-finalenJuventus sejrer sig i Champions League-finalen

En 2-1-sejr var rigeligt, da Juventus sikkert spillede sig i finalen i den fornemste europæiske turnering.

storybild

Juventus' midtbanespiller Sami Khedira måtte tidligt lade sig udskifte med en skade i det andet semifinaleopgør i Champions League mellem Juventus og Monaco. (Billede: Scanpix/Valery Hache)

Gianluigi Buffon holder liv i drømmen om at vinde Champions League.

Tirsdag bookede den 39-årige Juventus-keeper sammen med resten af holdet billet til turneringens finale 3. juni i Cardiff, hvor enten Real Madrid eller Atlético Madrid bliver modstanderen.

Det stod klart, da Juventus hjemme besejrede Monaco 2-1 og således blev finaleklar med en samlet 4-1-sejr i de to semifinaleopgør.

Dermed kan Buffon forsøge at revanchere sig fra nederlag i Champions League-finalerne i 2003 og 2015, hvor henholdsvis AC Milan og FC Barcelona vandt.

Monaco var også på noget af en opgave, da ingen hold har slået Juventus på klubbens hjemmebane i europæiske kampe i næsten fire år.

Gæsterne spillede dog frisk fra indledningen i en kontrolleret offensiv, og efter fem minutter sparkede unge Kylian Mbappe bolden på stolpen, men der blev efterfølgende fløjtet for offside.

Juventus havde ikke travlt, og der skulle gå over et kvarter, før hjemmeholdet havde sin første chance ved Paulo Dybala.

Italienerne vågnede dog op, og både Gonzalo Higuain, Mario Mandzukic og Miralem Pjanic misbrugte store tilbud.

Efter 33 minutter gik det galt for Monaco, da Dani Alves lagde en perfekt bold ind i gæsternes felt.

Mandzukic headede først på mål, og Monaco-keeper Danijel Subasic halvklarede, men Mandzukic var hurtigt over riposten og bragede bolden i mål til 1-0.

Kort før pausen slukkede Dani Alves så det meste af håbet for Monaco, da forsvarsspilleren scorede et pragtmål.

Uden for feltet kom Alves stormende til, og han kanonerede bolden i mål på en helflugter til 2-0.

Monaco virkede handlingslammede efter pausen, og efter et kvarter ledte man stadig forgæves efter et offensivt indslag fra franskmændene, der kunne skabe lidt tro på tingene.

Med godt 20 minutter igen var det dog stjernefrøet Kylian Mbappe, der igen fandt vej til målnettet.

Det 18-årige stortalent modtog en tværpasning, og han kunne nemt reducere for Monaco, mens Juventus lukkede et sjældent mål ind i en Champions League-kamp på det seneste.

Fabinho forsøgte sig også for Monaco, men Juventus fandt hurtigt tilbage til en solid defensiv og tillod ikke Monaco at lege yderligere med.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Advarsel! Frygtet sygdom spreder sig...
bt.dk
Kæmpe strejke nærmer sig: Her er...
bt.dk
Kendt dansk medie lukker og slukker
bt.dk
Spækhuggere set ved dansk havn: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx