28/03-14 21:48

Forsker: Superligaen kan være truetForsker: Superligaen kan være truet

Landes der ikke en ny overenskomst mellem Divisionsforeningen og Spillerforeningen, rammer det Superligaen.

storybild

(Billede: Polfoto)

Efter at Divisionsforeningen har opsagt den gamle overenskomst for fodboldspillerne, kan der være fløjtet op til en konflikt mellem Divisionsforeningen og Spillerforeningen.

Det vurderer Flemming Ibsen, der er professor og arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet.

Auri fik point i debuten
Auri fik point i debuten

- Når Divisionsforeningen opsiger aftalen, så er det fordi, at de er utilfredse med den og ønsker at forhandle med Spillerforeningen om at få en ny aftale, lyder det fra Flemming Ibsen.

- Kan de ikke blive enige om det, så er der en konflikt på området. Det kan i princippet betyde, at man ikke kan spille superligakampe i Danmark. Sådan er spillereglerne, uddyber han.

Pyha, superliga: Profilerne blev ikke solgt
Pyha, superliga: Profilerne blev ikke solgt

Hos Divisionsforeningen lyder begrundelsen for den opsagte overenskomst, at den er utidssvarende og kan give anledning til misfortolkninger mellem parterne.

Det er Spillerforeningen ikke komplet enig i, men stadig melder man sig klar til at troppe op til fremtidige forhandlinger, hvis Divisionsforeningen vælger at udsende en invitation til den slags.

Flemming Ibsen understreger, at med den opsagte aftale kan det gå begge veje i forhold til, om de to parter når frem til en ny aftale for spillernes overenskomst.

Esbjerg-spiller: Utroligt vi ikke vinder
Esbjerg-spiller: Utroligt vi ikke vinder

- Det kan ende i en ny aftale og arbejdsfred, men det kan altså også ende i en konflikt, pointerer arbejdsmarkedsforskeren.

- Hvis konflikten ender med at køre, kan det i værste fald betyde, at der ikke bliver spillet Superliga herhjemme, siger han.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx