02/06-15 20:48

Dansk Uefa-medlem glæder sig over Sepp Blatters exitDansk Uefa-medlem glæder sig over Sepp Blatters exit

Allan Hansen, der er medlem af Uefas eksekutivkomité, ser Sepp Blatters tilbagetrækning som et vigtigt skridt.

storybild

(Billede: Polfoto)

- Det er selvfølgelig overraskende. Men det er den eneste rigtig beslutning, hvis fodbolden skal have en chance for at komme videre.

Sådan lyder det fra Allan Hansen, der er tidligere formand for Dansk Boldspil-Union og nuværende medlem af Uefas eksekutivkomité, til nyheden om, at Sepp Blatter vil trække sig som præsident for det internationale fodboldforbund, Fifa.

Den 76-årige schweizer Sepp Blatter meddelte på en pressekonference tirsdag, at han vil gå af som præsident midt i de verserende korruptionsanklager mod fodboldforbundet Fifa.

Det er blot fire dage efter, at Blatter blev genvalgt til at varetage posten de næste fire år ved et præsidentvalg i Zürich fredag.

Sepp Blatter går af som Fifa-præsident
Sepp Blatter går af som Fifa-præsident

Onsdagen inden præsidentvalget blev en række topfolk i Fifa anholdt på et hotel i Zürich af schweizisk politi på foranledning af de amerikanske myndigheder.

- Jeg er overbevist om, at det, fodbolden har brug for, er, at han trak sig tilbage. Uanset om han vil det eller ej, eller om det er retfærdigt, så stod han i vejen for, at vi kunne få gennemført en række ændringer, siger Allan Hansen og uddyber:

- Vi har igennem de sidste to-tre år fået indført en masse nye standarder og procedurer, der gør, at man på det administrative niveau lever op til international standard for god virksomhedsledelse.

- Problemet er, at vi aldrig fik de sidste reformer igennem på det politiske niveau, hvor det især er vigtigt at få gennemført en begrænsning af den tid, man kan sidde som præsident og medlem af eksekutivkomiteen.

Lyder det fra det danske Uefa-medlem, der ser Blatters tilbagetrækning som det første og meget vigtige skridt i processen mod at skabe forandringer og et mere demokratisk Fifa.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx