Af - 22/12-13 15:58; Opdateret: 22/12-13 16:52

Pytlicks triumf – vandt endelig medaljePytlicks triumf – vandt endelig medalje

Med en 30-26-sejr over Polen søndag vandt Danmark bronze ved VM i Serbien. Det er den første danske medalje for håndboldkvindelandsholdet i ni år.

storybild

Maria Fisker i direkte kamp med Polens profil Alina Wojtas i VM-bronzekampen søndag eftermiddag. (Billede: Polfoto/Lars Poulsen)

Forbandelsen er brudt. For første gang nogensinde har landstræner Jan Pytlick vundet en VM-medalje, og da Mette Gravholt scorede til 30-26 et halvt minut før tid, kunne han lettet kramme holdleder Inge Märcher.

Med en sejr over Kim Rasmussens polske landshold søndag eftermiddag kom triumfen i hus.

Startopstilling: De skal vinde første medalje i ni år
Startopstilling: De skal vinde første medalje i ni år

Danmark skulle forsøge at slette en frygtelig rekord for Jan Pytlick. Ikke siden 2004 har han vundet en medalje, og de polske underdogs lignede den helt store chance for endelig at få mere end en fjerdeplads med hjem.

Dem har Pytlick fire af – tre ved VM, én ved EM – siden han sidst kunne få hængt en medalje om halsen.

Rammerne for danskerne var for tredje gang under VM Kombank Arena, der med sin nærved 20.000 tilskuerplader er enorm. Ikke at den på nogen måde var fyldt op – det skulle før blive tilfældet senere på dagen, da den serbiske værtsnation skulle spille finale mod Brasilien.

Pytlick: Derfor konfronterede jeg Wilbek
Pytlick: Derfor konfronterede jeg Wilbek

Men der var alligevel nogle små, markante grupper af polske fans der var mødt op for at heppe deres sensationshold mod en vanvittig VM-medalje.

Danskerne startede første halvleg bedst og var hurtigt foran med tre mål ved 5-2, men ak. Så begyndte de efterhånden velkendte fejl at snige sig ind i angrebsspillet, og polakkerne kom først tilbage, fulgtes hen over den midterste del af halvleg med dansker for så at trække fra og føre 15-10 med halvandet minut før pausen.

To hurtige danske mål sikrede et forspring på blot tre mål.

Dansk VM-profil: Polen har alt at vinde
Dansk VM-profil: Polen har alt at vinde

I endnu kamp havde Stine og Line Jørgensen svært ved at få indstillet deres skudarme og på fløjene brændte Trine Østergaard og Ann Grete Nørgaard på selv store chancer.

Tingene blev ikke ret meget bedre i starten af anden halvleg, selvom Maria Fisker og Line Jørgensen med halvlegens to første scoringer mindskede forspringet til ét mål.

Men så begyndte Kristina ’Mulle’ Kristiansen at høvle mål ind, mens også Stine og Line Jørgensen begyndte at score. Derved kom Danmark tilbage på siden af Polen, men lige præcis i midten af halvlegen fik Pytlicks piger overtaget og kom foran.

Med 12 minutter igen førte holdet 24-21. Derfra var sejren aldrig i fare, selvom polakkerne hentede en smule ind på Danmark, da danskerne vist følte sig i sikker bronzehavn.

Opråb fra Pytlick: Glem bronzeskuffelserne
Opråb fra Pytlick: Glem bronzeskuffelserne

Medaljer til DK.

Klokken 17.15 spiller Morten Soubaks Brasilien finale mod Serbien. Kan ses på DR1.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medie: Regeringen klar med nyt udspil...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert vurderer: Sådan...
bt.dk
'Han var så målrettet i sine øjne':...
bt.dk
'Diverse mænd har skrevet til mig, at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx