Af - 16/09-13 18:24

Solbakken: Vi kan lave balladeSolbakken: Vi kan lave ballade

FC København kan drille de store hold i dødens pulje, og det gælder også Juventus tirsdag aften, mener træner Ståle Solbakken.

storybild

(Billede: Polfoto)

FC København har været i Champions League før og klaret sig flot, men holdene i 2006 og 2010 var af en helt anden støbning.

Nu, hvor de danske mestre står over for et gruppespil med to af sidste sæsons Champions League-kvartfinalister i Galatasaray og Juventus og en enkelt semifinalist i Real Madrid, har holdet fået en historisk dårlig start i Superligaen, skiftet sin træner, og selvom det er succesrige Ståle Solbakken, der er tilbage, er udgangspunktet helt anderledes.

Alligevel tror Solbakken på, at hans hold kan lave rav i den. Specielt hjemme, hvor FCK ikke har tabt nogen af sine seks Champions League-gruppekampe.

- Jeg vil sige det sådan, at vi har tre hjemmekampe, og jeg tror, at vi i alle de tre hjemmekampe kan lave ballade for de tre hold, siger Ståle Solbakken.

- Hvis vi går ind og tænker, at vi ikke har en chance, laver vi heller ikke ballade for nogen af de hold, siger han.

Tirsdag aften står FC København over for Juventus, der har vundet det italienske mesterskab to sæsoner i træk og først så sig slået ud i Champions League, da de senere vindere Bayern München krydsede deres vej.

- Juventus er favorit i morgen. Det er en must win-kamp for dem. Det er det ikke måske for os, og når vi har spillet mod Real Madrid, har vi Galatasaray på udebane og hjemmebane, og i de to kampe har vi mulighed for at bruge tempoet fra de to første kampe, siger Solbakken.

- Så jeg frygter ikke, at vi bliver kørt over i alle kampene.

Til disposition i forsvaret har Solbakken 36-årige Olof Mellberg, der spillede i ’Juve’ i 2008-09-sæsonen. Men hvis nogen FCK-fans har håbet på speciel ekspertise fra den kant, bliver det et desværre.

- Der er ændret en del, og de har haft flere forskellige trænere siden da. Nu har haft en længere periode med samme træner, og jeg tror, at der kun er fire-fem spillere tilbage fra dengang.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Åbenhjertig Michael Laudrup: Derfor...
bt.dk
Legendarisk stjerne gør endelig comeback
bt.dk
Efter måneders politisk kaos: Nu får...
bt.dk
Mange har misforstået hot tendens:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx