Af Ritzau - 18/11-16 13:55

Dansk curlingchef forventer mest af herrehold ved EMDansk curlingchef forventer mest af herrehold ved EM

Danmarks herrehold håber på EM-semifinale, mens kvindernes hold har haft en sværere optakt, siger sportschef.

storybild

Danmark fik overraskende VM-sølv tidligere på året og bør derfor være i spil til en plads i semifinalerne ved EM. (Billede: Scanpix/Fabrice Coffrini)

Lørdag begynder EM i curling, og den danske delegation er rejst til turneringen i skotske Braehead med vidt forskellige forventninger til herrerne og kvinderne.

Størst er forhåbningerne til herreholdet, der tidligere i 2016 fik sølv ved VM.

- De er godt kørende, men det er der også mange andre hold, der er. Ligesom ved VM er det et tæt felt, og der er vel fem-syv hold, der kandiderer til semifinalerne, og derfra kan alt jo ske, siger sportschef Ulrik Schmidt.

- Sverige er gode i år og har vundet to grand slams og er nok favoritter sammen med Norge. Så er der skotterne, der har fordel af hjemmebane og må være outsidere, vurderer han.

Det danske hold er oprykker ved A-EM, men efter det fornemme resultat ved VM kan holdet tillade sig at drømme stort. I den forbindelse tænker holdet også langsigtet frem mod vinter-OL om lidt mere end et år.

- Vi arbejder hele tiden på at blive bedre både på og uden for isen. Ikke mindst med henblik på at lave et godt resultat ved vinter-OL i 2018, som er det store overordnede mål, siger Ulrik Schmidt.

Han har knap så store forventninger til det danske kvindehold ved EM.

- Det er en lidt anden situation, da det er to hold, der er sat sammen til denne sæson. De har spillet mod hinanden gennem mange år. Det burde give nogle muligheder, men holdet har været ramt af skader.

- Det har sat holdet tilbage i forberedelserne til EM. Derfor er der ikke de store resultatmæssige forventninger her.

- Det handler om at kvalificere sig til VM, så der til VM kan hentes nogle OL-point. Det kræver mindst en syvendeplads, lyder det fra sportschefen.

Både hos kvinderne og herrerne deltager ti nationer i A-gruppen. De spiller i første omgang alle mod alle, inden turneringen går ind i sit slutspil.

EM afvikles fra 19. til 26. november.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kærligheden brast: Her er Sarah...
bt.dk
800 år gammelt dansk slot får vild...
bt.dk
Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
Bær tilbagekaldes - kan give...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx