Af Ritzau - 12/08-16 00:23

Svingende superdouble vinder underlig OL-åbnerSvingende superdouble vinder underlig OL-åbner

Mathias Boe og Carsten Mogensen havde store udsving i niveauet i OL-premieren mod et britisk par.

storybild

Carsten Mogensen og Mathias Boe måtte ud i tre sæt for at vinde deres første OL-kamp (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Det er fortsat svært at bedømme badmintondoublen Mathias Boe og Carsten Mogensens niveau efter et halvt år med kun to turneringer.

Sølvvinderne fra OL i London åbnede ganske vist legene i Rio med en sejr i tre sæt på 21-9, 9-21 og 21-16 over briterne Marcus Ellis og Chris Langridge, men Boe og Mogensen viste undervejs store niveaumæssige udsving.

Danskerne så ud til at cruise mod en ubesværet sejr, da de tog første sæt i en håndevending med 21-9, men underligt nok tabte de initiativet straks fra andet sæts start.

Pludselig ville intet lykkes for den ellers så sammenspillede duo, og briterne - verdens nummer 22 - vandt med de samme knusende cifre, som de havde tabt første sæt.

De danske storfavoritter var dog tilbage i førersædet i det afgørende sæt, hvor de straks bragte sig foran, mens et lille dansk publikum på den ene langside forsøgte at råbe lidt liv ind den noget døde badmintonhal.

Men bedst, som det lignede en ny sikker sætsejr, lukkede Boe og Mogensen modstanderne ind i kampen igen, og efter komfortabel dansk føring var stillingen pludselig 12-12.

Briterne fulgte med til 15-15, inden skruen blev strammet, og Mathias Boe kunne afgøre kampen med et smash på første matchbold.

Danskerne fortsætter med gruppespillet fredag og lørdag, hvor der venter sydkoreansk og polsk modstand.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx