22/07-17 07:34

Kun uheld kan ødelægge Froomes gule triumfKun uheld kan ødelægge Froomes gule triumf

Chris Froome skal rammes af uheld for at miste den gule trøje på lørdagens enkeltstart, mener Brian Holm.

storybild

Chris Froome er en glimrende enkeltstartsrytter, og det bliver svært for rivalerne at flå ham ud af førertrøjen på lørdagens enkeltstart i Marseille. Reuters/Christian Hartmann

Marseille. Chris Froome (Sky) har blot 23 sekunder ned til Romain Bardet (AG2R) og 29 sekunder ned til Rigoberto Urán (Cannondale) inden lørdagens afgørende enkeltstart i Marseille på 20. etape af Tour de France.

Problemet er bare, at Froome er den bedste enkeltstartsrytter af de tre, så det kan være svært at se, hvordan Urán eller Bardet skal hente den nødvendige tid på briten på de 22,5 kilometers tidskørsel.

Urán kan nogle gange køre en udmærket enkeltstart, men Brian Holm, som i 2014 og 2015 var sportsdirektør for Urán på Quick-Step, tror ikke, der bliver spænding om resultatet lørdag.

Spørgsmål: Hvor god er Urán på en enkeltstart sammenlignet med Froome?

- Væsentligt dårligere, konstaterer Holm tørt.

Spørgsmål: Kan der blive spænding om den samlede sejr?

- Nej, egentlig ikke. Det vil være den helt store sensation, hvis han lige pludselig kører så meget fra Froome. Det har han aldrig gjort før.

- Jeg ved godt, der er en første gang for alting her i tilværelsen, men det vil dog være en stor, stor overraskelse. Så rigtig spænding synes jeg ikke, det er.

Derfor mener Brian Holm også blot, der er tale om høfligheder, når Froome snakker om Urán som en reel trussel.

- Havde han sagt, han ikke ser ham som en trussel, så havde det ikke lydt så pænt. Det skal han næsten sige. Det er jo høflige mennesker, når de bliver interviewet, lyder det fra den danske sportsdirektør.

Uheld er Froome dog ikke selv herre over, og det er ifølge Brian Holm det eneste, som kan fravriste ham den fjerde Tour-sejr.

- Froome kan styrte eller punktere. Det er ikke forbi endnu. Hvis jeg var sportsdirektør for Froome, ville jeg slet ikke være sikker, siger han.

- Der har været de her underlige styrt, hvor folk er røget ud. Der er ikke noget, der er afgjort, før de kører over målstregen. Der er ingen tvivl om, at de alle sammen er super stressede.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michael Rasmussen indrømmer: Jeg var...
bt.dk
'Kæmp eller tilslut dig': Danske...
bt.dk
Elon Musk om Tesla-problemer: 'Det...
bt.dk
30 år gammel mordgåde kan endelig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx