Af Ritzau - 13/09-16 15:39

Zlatan-løse PSG skal finde en ny opskrift mod ArsenalZlatan-løse PSG skal finde en ny opskrift mod Arsenal

Zlatan Ibrahimovic er væk, og det kan måske udløse flere mål af Edinson Cavani, siger Lars Jacobsen.

storybild

Edinson Cavani skal løfte arven som målkonge i PSG efter Zlatan Ibrahimovic. (Billede: Scanpix/Franck Fife)

De seneste fire sæsoner har kvartfinalen været endestationen for de franske fodboldmestre Paris Saint-Germain i Champions League.

Med tilgangen af succestræneren Unai Emery, der vandt Europa League tre år i træk med Sevilla, satser PSG nu på at nå endnu længere i verdens største klubturnering, hvor gruppespillet begynder tirsdag aften. Her gæster Arsenal den franske hovedstad.

Men det bliver ikke nemt for PSG uden den svenske stjerneangriber Zlatan Ibrahimovic, der forlod klubben i sommer til fordel for Manchester United.

Det vurderer ekslandsholdsspilleren Lars Jacobsen, der tilbragte sine to sidste år af karrieren i fransk fodbold.

- Jeg tror, de får det en smule sværere i Champions League, hvor Zlatan jo var manden, der satte tingene på plads, når det skulle ske. Også fordi de får mere at se til i ligaen. De var på cruise control, da vi nåede jul sidste år. Allerede nu skal de til at oppe sig der.

- Men de har stadig potentiale til at nå langt. Det er ikke Bayern München eller Barcelona, men PSG ligger stadig i en gruppe af hold lige under, siger han.

PSG har fået en svingende start på den hjemlige liga. I de første fire kampe er det blot blevet til syv point.

Unai Emery ved også, at det en svær opgave, han har taget på sig.

- Jeg er kommet til en klub, der vil blive ved med at vinde og komme op på næste niveau. Det er udfordringen, og det er en svær en af slagsen.

- Kravet her er at vinde, og det ved spillerne. Det er ikke nemt. Det kræver meget af spillernes, min og klubbens mentalitet, siger han til Uefas hjemmeside.

I Ibrahimovic' fravær er det blot blevet til seks træffere i de fire første ligakampe for Emerys mandskab.

Svenskeren stod for 50 af holdets mål i den seneste sæson, herunder fem i den fineste europæiske turnering. Men svenskerens afgang betyder, at målræven Edinson Cavani kommer tilbage på sin favoritposition som forreste angriber.

- Zlatan betød selvfølgelig alt for PSG. Men han tog også mange mål væk fra Cavani, som helt sikkert vil komme til at lave flere mål nu. Han led lidt under, at han var gemt ude på kanten, siger Lars Jacobsen.

29-årige Cavani kom til PSG i sommeren 2013. Siden har han nettet 54 gange i Ligue 1 og 12 gange i Champions League, men i langt størstedelen af kampene har han ikke spillet på toppen.

- Nu er han igen den dybe angriber, og det er mere hans plads. Han kommer til at lave rigtig mange mål, men ikke lige så mange som Zlatan, tror jeg, siger Lars Jacobsen.

Foruden PSG og Arsenal er FC Basel og bulgarske Ludogorets i Champions Leagues gruppe A.

Kampen mellem PSG og Arsenal begynder klokken 20.45.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx