Af Lars Sejr - 15/10-15 07:33

Hans-Kristian Vittinghus afskriver drøm om OL-billetHans-Kristian Vittinghus afskriver drøm om OL-billet

Hans-Kristian Vittinghus tror ikke længere på, at han kan indhente landsmænd i jagten på OL-billetten til Rio.

storybild

Hans-Kristian Vittinghus (Billede: AP/Polfoto/arkiv)

Der er maksimum to pladser til hver badmintonnation i de respektive rækker ved OL, og det betyder, at Hans-Kristian Vittinghus næppe skal til OL i Rio de Janeiro i 2016, medmindre Jan Ø. Jørgensen eller Viktor Axelsen bliver skadet.

For efter en skidt sæson, hvor både dårlige resultater, sygdom og skader har fået Vittinghus til at drysse lidt ned på verdensranglisten, afblæser han nu kampen om de to OL-pladser.

- Det har været en lidt lettere beslutning, fordi jeg allerede er sat lidt af i kapløbet. Så lige nu fokuserer jeg på at holde mig i top-16, så jeg har muligheden for at komme med, hvis en af de to skulle gå i stykker, fortæller Danmarks tredjebedste herresingle.

Overlegne Jan Ø. Jørgensen vinder DM-guld
Overlegne Jan Ø. Jørgensen vinder DM-guld

Han rangerer lige nu som nummer 18 på ranglisten, men med noget hvile i november og december håber han, at han kan være helt fit efter nytår til at spille sig tilbage i top-16, der er minimumkravet for at kunne blive OL-erstatning.

- Jeg har fokus på at prøve at komme tilbage og være 100 procent skadefri, så jeg kan træne, som der kræves, så jeg kan levere de resultater, der skal til, lyder det fra Hans-Kristian Vittinghus.

- For lige nu føler jeg egentlig ikke, at jeg kæmper med dem (Jan Ø. Jørgensen og Viktor Axelsen, red.). Det er en kamp for bare at holde et nogenlunde niveau, siger han.

- Jeg vil ikke sige, at jeg har givet op, men jeg må bare konstatere, at med det niveau, jeg spiller og træner på i øjeblikket, kan jeg ikke hamle op med to fyre, der er blandt de fem bedste i verden.

Favoritfinaler nærmer sig ved DM i fjerbold
Favoritfinaler nærmer sig ved DM i fjerbold

Jan Ø. Jørgensen er i øjeblikket nummer to i verden, mens Viktor Axelsen indtager syvendepladsen på verdensranglisten.

Torsdag spiller de alle tre anden runde ved Denmark Open i Odense.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tennis-direktør afviser...
bt.dk
Tusindvis af pendlere tages som...
bt.dk
12-årig Emilie fra Assens i...
bt.dk
Wozniackis ekstræner efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx