Af Ritzau - 28/03-17 19:04

Danmark stiller svækket op til Davis Cup-kamp i NorgeDanmark stiller svækket op til Davis Cup-kamp i Norge

Danmark må undvære sin bedst rangerede singlespiller for herrer, Mikael Torpegaard, i udekampen mod Norge.

storybild

Frederik Løchte skal formentlig spille to singler og en double, når Danmark møder Norge. (Billede: Scanpix/Claus Fisker)

Danmarks Davis Cup-hold i tennis mangler sin bedste singlespiller, når det i næste weekend fra 7. til 9. april møder Norge i Stavanger.

Således er Mikael Torpegaard - verdens nummer 344 - forhindret i at spille, da han ikke kan få fri fra sit amerikanske collegehold.

Dermed hviler et stort ansvar på Frederik Løchte Nielsen, der med sin placering som nummer 466 i verden er den klart bedst placerede dansker i truppen.

Den blev udtaget tirsdag og tæller desuden Søren Hess-Olesen, der aktuelt ikke figurerer på verdensranglisten, 18-årige August Holmgren (nummer 1460) samt doublespilleren Thomas Kromann, der også er urangeret.

Løchte spiller vanligvis double sammen med Kromann og skal formentlig vinde sine to singler, hvis Danmark skal vinde sammenlagt.

Han kommer dog på en svær opgave mod den bedste nordmand, 18-årige Casper Ruud, der regnes som et af sportens største talenter. Ruud er lige nu nummer 128 i verden.

Trods forudsætningerne tror Davis Cup-kaptajn Kenneth Carlsen på samlet dansk sejr.

- På papiret ville man nok kalde Norge for favoritter, men vi tror vi på, at vi har holdet til at tage sejren, og vi glæder os meget til kampen, siger Kenneth Carlsen i en pressemeddelelse fra Dansk Tennis Forbund.

Vinderen af opgøret skal spille om oprykning til Europa/Afrika Gruppe I mod enten Sydafrika eller Slovenien, mens taberen forbliver i Europa/Afrika Gruppe II.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Durmisi i svær situation: Det er ikke...
bt.dk
En succesfuld københavnsk...
bt.dk
Direktør talte over sig og blev...
bt.dk
Motorvej blev lukket i flere timer:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx