Af Ritzau - 03/02-16 13:59; Opdateret: 03/02-16 14:45

Sponsorekspert: Kevin Magnussen overhaler WozniackiSponsorekspert: Kevin Magnussen overhaler Wozniacki

Kevin Magnussens genkomst til Formel 1-feltet er en mægtig begivenhed for dansk sport, vurderer ekspert.

Bildstrecke im Grossformat »
Magnussen viser før Melbourne-løbet stolt sin nye gule Renault-racer frem, som han skal køre i hele sæsonen. Renaults kørerdragt bliver også holdt i det traditionelle gule farver. Her er Magnussen ved præsentationen af sæsonens Formel 1-felt i Melbourne. ...ved præsentationen af den racer, han skal køre i ved sæsonens start. Den ser sort ud ved første øjekast, men den er i virkeligheden.. Ligesom Kevins og Jolyons shorts! Jeps. Den kan åbenbart også surfe - her fra en lidt anderledes præsentationsvideo. 24. februar 2016: Magnussen skal teste Renault-raceren for første gang på Montmelo-banen i Barcelona. - Der er en kæmpe kulturforskel i forhold til McLaren. McLaren er et hold, der er på vej nedad, mens Renault er på vej op, forklarer Magnussen om de første indtryk at det nye hold. (Ritzau) Så skal der testes! En fokuseret Magnussen inden han kører ud på Montmelo-banen i Barcelona 24. februar 2016: Der testes... Den 3. februar 2016 blev Kevin Magnussen præsenteret som Renault-kører. Ved et storstilet pressemøde i Renaults hovedkvarter uden for Paris blev den Formel 1-raceren for 2016-sæsonen præsenteret. Reservekører Esteban Ocon, kører Jolyon Palmer og Renault-bossen Carlos Ghosn sammen med Magnussen - Jeg er vildt glad, sagde Kevin Magnussen om sin kontrakt med Renault. I Kevin Magnussens debut i Formel 1 i marts 2014 i Melbourne kørte han sin hidtil eneste podieplads hjem. Det blev til en andenplads. Kevin Magnussen kørte for McLaren i 2014. I 2015 blev han degraderet til resvervekører for samme team. Magnussen crasher ind i Felipe Massa og Danilo Ricciardo på Hockenheim i 2014 Kevin Magnussen udgår af Bahrains Formel 1 i 2014. Magnussen ser alt andet end frisk ud til pressemøde med de andre Formel 1-kørere i forrige sæson. Kevin kører rockstjernestilen på den røde løber til Justin Timberlake-koncert i Parken i 2014. Magnussen og holdkammeraten i McLaren-tiden, eks-verdensmester Jenson Button. Efter 2015-sæsonen skiltes Kevin og McLarens veje. Det var ikke noget pænt brud. Kevin har ikke talentet for at køre hurtigt fra fremmede. Han har fået fart i blodet fra sin far, tidligere Formel 1-kører Jan Magnussen. Dorte Riis Madsen har været manager for Kevin Magnussen siden han var teenager. Anders Holch Povlsen, boss for Bestseller-koncernen og milliardær, har sponsoreret Kevin gennem det meste af hans karriere.

Kevin Magnussen er klar for Renault i Formel 1.

At Kevin Magnussen er tilbage i Formel 1, er naturligvis kæmpe stort for den 23-årige dansker - men også for dansk idræt som helhed er udnævnelsen af stor betydning.

Thomas Badura, administrerende direktør i Sponsorpeople, kalder "Mini-Mags" genkomst "noget af det største vi har set i Danmark i lang tid".

- Det er en rigtig stor begivenhed for dansk sport, og det kan vi se i forhold til den omtale og eksponering, som Kevin har fået, ikke bare i løbet af seneste uger, men over lang tid.

Sponsorekspert: Kevin Magnussen overhaler Wozniacki
Sponsorekspert: Kevin Magnussen overhaler Wozniacki

- Selv om han har været ude af Formel 1, har hans tilstedeværelse i medierne været enorm, siger Thomas Badura.

Spørgsmål: Betyder det noget, at han nu er i Formel 1 for anden gang som kører?

- Det har skabt en grundinteresse, at han har været der før, og det er en interessant historie at følge hans comeback.

Officielt: Magnussen skal køre Formel 1 for Renault
Officielt: Magnussen skal køre Formel 1 for Renault

- Stor betydning ligger der også i, at Renault tager ham ind på grund af hans køreegenskaber, siger sponsoreksperten.

- Mens andre har måske stået med en større sponsorcheck i hånden end Kevin, ser Renault ud til i højere grad at have valgt ham på grund af hans talent og ikke kun opbakningen på sponsorfronten. Som sådan er bedømmelsen af hans talent cementeret.

Spørgsmål: Kravler han hermed op foran Caroline Wozniacki på listen over de største dansk sportsbrands?

LIVE: Kevin Magnussen om Formel 1-comeback: - Jeg glæder mig helt vildt
LIVE: Kevin Magnussen om Formel 1-comeback: - Jeg glæder mig helt vildt

- Kevin og Caroline lægger stadig afstand til alle andre. Som det ser ud nu, er Kevin den sportsudøver i Danmark, som fylder klart mest i mediebilledet.

- Caroline Wozniacki skal nok til at vinde nogle turneringer og måske helst en grand slam for at holde Kevin bag sig, men hun er stadig meget interessant og en god historie og personlighed både på og uden for banen.

- At Danmark har dem begge, er meget vigtigt, forklarer Thomas Badura.

LÆS OGSÅ: Ekspert: Magnussen kan præge kongeklassen i mange år

LÆS OGSÅ: Dansk motorsport fryder sig over Magnussen-udvikling

LÆS OGSÅ: Comeback til Formel 1: Nu har Kevin skrevet under med Renault

LÆS OGSÅ: Forhandlingerne fortsætter: Derfor er Kevins comeback livsvigtigt for karrieren

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kunder evakueret fra stort...
bt.dk
Vilde spekulationer og kæmpe brøler:...
bt.dk
Stort område brændt af: Nu advarer...
bt.dk
Henriks succesvirksomhed hjælper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx