Af - 21/05-15 07:30

Råd til McLaren-Honda: Drop 2015Råd til McLaren-Honda: Drop 2015

Det bliver nok ikke meget bedre i år, så hvorfor ikke bare droppe sæsonen, mener ekspert.

storybild

Jenson Button og Fernando Alonso (forrest) har mest gjort sig i den bagerste ende af løbet. (Billede: Khan Tariq Mikkel)

Nok er nok. McLaren-Honda har været én stor skuffelse i år. Derfor mener motorkøreren John Nielsen, at temaet allerede nu bør vifte med det ternede flag – inden den forestående sjette grandprix.

- Jeg synes, at de skal afskrive den her sæson og i stedet bruge den som ren forberedelse til næste år. Uden forventninger. Når man jo ikke længere rigtigt kan testkøre i Formel 1, bør de bruge årets løb til netop det, til udvikling, få brugt nogle motorer, også selv om det koster straffe, så de står stærkere senere, siger TV3 Sport-kommentatoren John Nielsen og tilføjer:

Magnussen: - Jeg må vise at jeg stadig vil det
Magnussen: - Jeg må vise at jeg stadig vil det

- Men det er selvfølgelig svært, for man vil jo heller ikke tabe ansigt i forhold til marketing og sponsorer.

Ifølge John Nielsen er der ikke udsigt til meget fremgang i denne sæson.

- Det står stille, og det kommer det til et stykke tid endnu. For Honda har det nok været en større opgave end forventet, men det er ikke bare motoren, der ikke har været så god. Heller ikke chassiset ser ud til at være så godt. Så her er der lige så meget arbejde, siger han.

Magnussen: Derfor mistede jeg sædet til Button
Magnussen: Derfor mistede jeg sædet til Button


Over for Autosport.com forsikrer McLaren løbsdirektør Eric Boullier, at holdet stadig står samlet om opgaven, og hos motor-leverandøren Honda har man fuld fokus på det kommende grandprix, hvor der trænes allerede torsdag:

- Honda vil gøre sit bedste for at fintune køreegenskaberne i power unit'en, så den matcher alle 78 omgange, forsikrer Yasuhisa Arai, motorsportschef hos Honda, som optakt til løbet.

John Nielsen: - Mærkeligt med Magnussen
John Nielsen: - Mærkeligt med Magnussen

Paradoksalt nok tror John Nielsen på, at McLaren-Honda kan gøre en god figur netop i det celebre gadeløb.

- Monaco kan måske blive en lille opløftning. Det er et løb, hvor det handler mere om kørbarheden af motoren end at have de sidste hestekræfter, og McLaren kan måske komme i pointene. Men det vil være lidt falsk glæde, for lige så snart de igen kører på en rigtig bane, har de ingen chance, siger John Nielsen.


LÆS OGSÅ: Magnussen får IKKE chancen - selv om Alonso er væk

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

BTs sportschef: Superligaen bør lytte...
bt.dk
Ben & Jerrys fejrer fødselsdag med...
bt.dk
FCK flirter med skrækscenarie: 'Det...
bt.dk
Kongehuset deler brev fra dronning...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx