Af Ritzau - 18/03-17 05:45

Penge og stolthed driver dansk europamester i fjervægtPenge og stolthed driver dansk europamester i fjervægt

Det er med økonomien for øje, at Ceylan fortsætter sin boksekarriere. Lørdag skal han forsvare sin EM-titel.

storybild

Dennis Ceylan skal lørdag forsøge at forsvare sin EM-titel mod englænderen Isaac Lowe i Ceres Arena i Aarhus. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Kim Haugaard)

Det er de færreste, der kan leve af at uddele øretæver.

Men sådan er det for den 28-årige fjervægtsbokser Dennis Ceylan fra Aarhus. Lørdag skal han forsøge at forsvare sin EM-titel på hjemmebane.

Udefra synes intensiteten at sprudle, når Dennis Ceylan er i ringen. Men for ham er boksning ikke kun en passion. Det er mere et arbejde, fortæller han.

- Økonomien driver mig, men også det at gøre folk omkring mig stolte. Det er det, jeg altid har lavet. Det er mit arbejde.

- Det er sjovt at stå i ringen med armene over hovedet. Men det er meget kort tid, man lever på den lykke, før det er tilbage i træningslokalet, siger han.

I løbet af de seneste år har meget ændret sig i dansk boksning. Der er længere mellem overskrifterne, topnavnene - og pengene.

Men selv om det ikke er nogen guldgrube at bokse i Danmark, giver det alligevel nok til, at fjervægteren kan leve af det.

- Det er svært at sige, hvor meget jeg tjener. Det kommer helt an på, hvor mange kampe, jeg bokser. Det ligger nok mellem en halv og en hel million kroner om året, siger Dennis Ceylan, der er far til to.

En stor del af lønnen kommer fra en privat sponsor. Lige nu går det fint, men fremtiden er usikker, da boksning er et erhverv, hvor man kan blive pensioneret med et enkelt slag, påpeger Ceylan.

- Lige nu tjener jeg nok til at lægge lidt til side. Men ikke meget. Jeg håber, det ændrer sig fremover. Det bliver det nødt til, lyder det videre.

Lørdag forsvarer Ceylan sin EM-titel i fjervægt mod englænderen Isaac Lowe i Ceres Arena i Aarhus. Ceylan har lagt mærke til, at englænderen er flabet, men ud over det kender han ikke sin modstanders styrker og svagheder.

- Jeg kan ikke lide at bruge så meget tid på at studere mine modstandere. Jeg får stress af det, og så kan jeg ikke koncentrere mig om mig selv. Det lader jeg min træner om, siger han.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Eksplosion hos bilforhandler: Tre...
bt.dk
FCM-træner jubler efter vigtg sejr i...
bt.dk
Mand fes på fly: Få øjeblikke efter...
bt.dk
Se BTs karakterer her: Brøndbys 10...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx