Af Ritzau - 15/08-16 22:33

Dansk playmaker hader Gudmundssons taktiske knebDansk playmaker hader Gudmundssons taktiske kneb

Danmark havde succes med at spille uden målmand mod Frankrig, men ikke alle bryder sig om den slagplan.

storybild

Morten Olsen var en af Danmarks bedste mod Frankrig, selv om danskerne i 30 minutter spillede et system, han slet ikke bryder sig om. (Billede: Scanpix/Jack Guez)

Det burde forbydes at spille uden målmand i håndbold, og syv-mod-seks-spillet ender med at ændre sporten til ukendelighed.

Playmaker Morten Olsen har ikke meget til overs for det taktiske kneb, der er ved at brede sig i håndboldspillet, og som de danske håndboldherrer i en periode havde stor succes med i 30-33-nederlaget til Frankrig ved OL.

- Det er ikke rigtig håndbold. Det er kedeligt, og en ting vi skal have fjernet fra spillet. Det er håbløst og noget fis, lyder det fra Olsen.

Landstræner Gudmundur Gudmundsson valgte fra anden halvlegs start konsekvent at spille uden målmand og i stedet med en ekstra markspiller, når danskerne havde bolden.

Indledningsvis var det med stor succes, og Danmark gik på kort tid fra pausestillingen 16-17 til en føring på 22-18, men det vakte blandede følelser hos den velspillende Olsen.

- Det var selvfølgelig meget sjovt, at vi gik fra minus en til plus fire i løbet af fem minutter. Men man mister dynamikken og de atletiske evner, man skal have som håndboldspiller. Man skal bare være god til at aflevere, siger han.

Det Internationale Håndboldforbund (IHF) har før OL fjernet kravet om, at den ekstra markspiller skal være iført en målmandstrøje.

Det betyder, at det ikke længere behøver at være én bestemt spiller, der løber ud og skifter med målmanden, og det har gjort det betydeligt nemmere at praktisere tricket.

Men det er en helt forkert vej at gå, mener Morten Olsen.

- Man burde slet ikke have lov til at skifte målmanden ud. Det bliver forvirrende, og det har ikke længere den samme effekt at være i undertal.

- Samtidig betyder syv-mod-seks-spillet, at der ingen mand-mand-situationer er, og der er stort set ingen kontakt. Det gælder bare om at aflevere bolden, få sat de rigtige screeninger, få bolden ud til fløjen og så løbe hurtigt ud, forklarer han.

At Danmark praktiserede manøvren i kampen mod franskmændene, havde på forhånd været en del af landstræner Gudmundssons opskrift. Islændingen er delvis tilfreds med udbyttet af eksperimentet.

- I starten gik det fantastisk, men vi må holde fast i strategien. Det gik så godt, at spillerne vist blev lidt overmodige. Men det er et taktisk alternativ i de næste kampe, siger landstræneren.

Den slagplan er Morten Olsen ikke uenig i, selv om han altså ønsker det målmandsløse spil sparket langt ud af håndbolden.

- Nu er det her, og vi har også trænet det. Når det er en del af spillet, må vi også udnytte det. Men det er i mine øjne ikke håndbold, lyder det fra Olsen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx