Af Ritzau - 23/10-16 15:13

Thailænder leverer choksejr og kongehyldest i OdenseThailænder leverer choksejr og kongehyldest i Odense

Undertippede Tanongsak Saensomboonsuk tog en overraskende finalesejr i herresingle i Denmark Open i badminton.

storybild

Son Wan Ho sendte blandt andre Hans-Kristian Vittinghus ud på sin vej til Denmark Open-finalen. (Billede: Scanpix/Frank Cilius)

Med et foto i ramme af den nyligt afdøde thailandske konge i hånden entrerede Tanongsak Saensomboonsuk finalebanen ved Denmark Open som klart undertippet mod sjetteseedede Son Wan Ho fra Sydkorea.

Men den thailandske underdog spillede, som ville han levere en hyldest til kongen. Han udspillede til tider Son Wan Ho og tog højst overraskende sin første Super Series-titel med 21-13, 23-21.

Det var den thailandske spiller, som i kvartfinalen sendte Anders Antonsen ud efter tre sæt.

28-årige Son Wan Ho har tidligere vundet to Super Series-titler i karrieren, mens Saensomboonsuk aldrig tidligere havde stået i en Super Series-finale.

I 2014 var sydkoreaneren også i finalen ved Denmark Open, hvor han måtte se sig slået i to tætte sæt af nuværende dobbelt verdensmester og OL-guldvinder Chen Long, som ikke var med ved Denmark Open i år.

Chen Long vandt ellers de tre foregående udgaver af turneringen.

Derfor var tronen fri til en ny spiller, og den satte den 26-årige thailænder sig solidt på.

Efter en lige start på kampen fik Tanongsak Saensomboonsuk overtaget, og til tider kørte han den stærke sydkoreaner rundt. Det blev til en sikker sætsejr på 21-13.

Den thailandske dominans fortsætte efter sidebyttet, men pludselig fik Son Wan Ho fat, og han fik neutraliseret Saensomboonsuks føring på 13-7.

Herefter blev det en tæt afgørelse, men ved 18-18 viste thailænderen størst mod i sine slag, og det blev belønnet med to matchbolde, som dog blev misbrugt.

En tredje matchbold blev også brændt, inden han kunne kaste sig i jorden og tyre ketsjeren ti meter op i luften i ekstatisk jubel på fjerde matchbold.

Det gav ham endnu en lejlighed til at hylde sin afdøde konge. Øverst på podiet fik billedrammen endnu en tur i rampelyset.

Titlen i damedouble gik i år til OL-guldvinderne Misaki Matsutomo og Ayaka Takahashi fra Japan, som besejrede sidste års vindere, Jung Kyung Eun og Shin Seung Chan fra Sydkorea, med 19-21, 21-11, 21-16 i finalen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx