Af - 10/09-13 10:05

Ny IOC-præsident får det mere end sværtNy IOC-præsident får det mere end svært

Den Internationale Olympiske Komité vælger i dag ny præsident. Og der er nok at tage fat på i fremtiden for den nye præsident for en organisation som trænger til fornyelse.

storybild

I dag skal IOC vælge hvem der skal tage over efter afgående præsident Jacques Rogge. (Billede: Polfoto/AP/Fabrice Coffrini)

I dag skal IOC vælge en ny præsident, favoritten Thomas Bach vil får det svært. Det vil alle kandidaterne ifølge Jens Sejer Andersen, international chef for Play the Game under Idrættens Analyseinstitut. IOC står nemlig over for en lang række udfordringer i fremtiden.

»For det første er der korruptionsproblemerne som, trods en effektiv oprydning blandt IOC's egne medlemmer, stadig klæber til de internationale forbund. For det andet bliver det sværere og sværere at overtale landene til at ansøge om at være vært for de store events, da disse er blevet meget omkostningstunge,« siger Jens Sejer Andersen.

LÆS OGSÅ: Kronprinsen: Jeg glæder mig til OL i Tokyo

»IOC står i et dilemma. Alle kan se at man kan blive nødt til at nedjustere størrelsen og omkostningerne på OL, men samtidig er man under pres fra de mange lande og forbund for ikke at fjerne for mange sportsgrene fra programmet. Der er loyalitet i den olympiske familie,« siger Jens Sejer Andersen.

LÆS OGSÅ: Squashformand raser: Dybt useriøst at beholde brydning til OL

IOC er en meget konservativ organisation og valget af ny præsident kan sammenlignes med et pavevalg hvor alt foregår bag lukkede døre, fortæller Jens Sejer Andersen.

»Derfor er det svært at spå om præcis hvilken retning IOC vil bevæge sig med den nye præsident,« siger Jens Sejer Andersen.

»IOC burde være mere transparent, og gå i dialog med omverdenen, siger Jens Sejer Andersen.

Valget af den nye præsident foregår på et møde i Buenos Aires. Den afgående præsident Jacques Rogge har siddet på posten siden 2001.


LÆS OGSÅ: Squashformand raser: Dybt useriøst at beholde brydning til OL

LÆS OGSÅ: Kronprinsen: Jeg glæder mig til OL i Tokyo

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forkrampethed, rutinemangel eller...
bt.dk
Alternativet-medlem sammenligner...
bt.dk
Lamslået over Skats direktør-finte:...
bt.dk
Silkeborg-manager efter drama:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx