Af Ritzau - 06/10-16 13:27

Badminton Danmark henter landstræner i EnglandBadminton Danmark henter landstræner i England

Jakob Høi skal indgå i landstrænerteamet for de bedste danske badmintonspillere.

storybild

Viktor Axelsen og de andre danske badmintonspillere får en gammel kending med ved elitetræningen i Brøndby. (Billede: Scanpix/Kazuhiro Nogi)

Badminton Danmark har for anden gang på kort tid hentet en dansk træner hjem fra udlandet.

Denne gang er det Jakob Høi, der skifter landstrænerjobbet i England ud med et tilsvarende for de bedste danske badmintonspillere.

- Det er med stor glæde, at vi i Badminton Danmark kan annoncere, at Jakob Høi per 1. januar 2017 tiltræder som ny dansk landstræner i vores landstrænerteam, meddeler Badminton Danmark i en pressemeddelelse.

Den 40-årige træner arbejdede fra 2005 til 2009 som U19-landstræner og centertræner på elitetræningen i Brøndby for de bedste danskere.

Derefter var han tysk landstræner, og siden 2013 har han været landstræner i England.

- Jeg har været utrolig glad for de job, jeg har været i, og jeg har været velsignet med fantastiske kolleger og samarbejdspartnere overalt.

- Nu glæder jeg mig til igen at arbejde med trænere og spillere, som jeg har kendt og arbejdet sammen med i starten af min trænerkarriere.

- Det er jo helt fantastisk, at vi kan mødes igen - på samme side af nettet på den store scene, siger Jakob Høi.

Han skal blandt andre samarbejde med cheflandstræner Kenneth Jonassen.

Badminton Danmark hentede for nylig Kim Nielsen hjem fra landstrænerjobbet i Holland til en stilling som assisterende landstræner.

Sportschef Finn Trærup-Hansen ser frem til at bruge den viden, som Jakob Høi har fået i udlandet.

- Jakob har været med til at gøre de tyske spillere til gode konkurrenter. Han har også gjort det godt i England, hvor han har fået endnu mere international erfaring.

- Han har gode erfaringer med at udvikle spillere, hvor han har taget dem fra ét niveau og flyttet dem videre til et højere niveau, siger Finn Trærup-Hansen.

Jakob Høis kontrakt løber i fire år.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx