Af - 19/08-14 08:14

For ung til at køre bil - nu skal han køre Formel 1For ung til at køre bil - nu skal han køre Formel 1

Navnet er Max Verstappen. Han bliver næste år den yngste Formel 1-kører nogensinde.

storybild

Max Verstappen og Daniil Kvyat skal køre for Toro Rosso i den kommende sæson. (Billede: Toro Rosso)

Han er kun 16 år. Og når han til marts næste år debuterer i Formel 1 som 17-årig vil han blive den yngste kører i den fineste sportsklasse nogensinde.

Og han vil ikke engang kunne sætte sig ind i en bil og selv køre hjem fra grandprixer eller testkørsel: Han er for ung til at have kørerkort.

Mød Max Verstappen, der er hele fem år yngre end det ellers så unge danske stjerneskud, Kevin Magnussen. Men nu har Toro Rosso meddelt, at man har hyret den unge hollænder i den kommende sæson.

Button udraderer Magnussen i lønposen
Button udraderer Magnussen i lønposen

- Lige siden jeg var syv år gammel, har Formel 1 været min mål, så det er virkelig en drøm, der går i opfyldelelse, siger Max Verstappen til F1.com.

Han har ikke sine motorsportsevner fra helt fremmede, da også farmand. Jos Verstappen har kørt 106 Formel 1-grandprixer mellem 1994 og 2002.

Lige nu kører Max Verstappen om den europæiske F3-titel.

Magnussen i stort drama - fører fortsat i USA
Magnussen i stort drama - fører fortsat i USA

- Vi betragter Max som en af de bedste unge kørere i den nye generation af kørere, og vi tror på, at han har den nødvendige modenhed og mentale styrke til at tage udfordringen op, siger Toro Rosso-bossen Franz Tost.

Formel 1-teamet har allerede i denne sæson vist, at man ikke er bange for at smide en teenager ud i det benhårde game. Tidligere i år gav Toro Rosso debut i racersædet til den dengang 19-årige russer Daniil Kvyat, og han fortsætter næste år sammen med Max Verstappen.

I 2015-sæsonen vil de altså være 20 og 17 år.

Magnussen: - Det betyder jo ikke noget, hvad jeg synes
Magnussen: - Det betyder jo ikke noget, hvad jeg synes

Dermed ryger Jean-Eric Vergne altså ud fra Toro Rosso-teamet fra 2015-sæsonen. Han er jo også over the hill med sine 24 år ...


LÆS OGSÅ: Magnussen får lov at køre videre på lykkebane

LÆS OGSÅ: Åh nej: Kevin Magnussens job hos McLaren i fare

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx