Af Ritzau - 25/08-16 17:02

Kenya opløser landets olympiske komité efter OL-kaosKenya opløser landets olympiske komité efter OL-kaos

Manglende akkrediteringer og tøj til de kenyanske atleter var blot nogle af problemerne for Kenya i Rio.

storybild

Kenyas idrætsminister, Hassan Wario, har opløst landets olympiske komité i kølvandet på et kaotisk OL for det afrikanske land. (Billede: Scanpix/Simon Maina)

Den kenyanske minister for idræt har fået nok af landets olympiske komité og har valgt at opløse den, skriver AFP.

- Hermed opløser jeg Kenyas Nationale Olympiske Komite (NOCK) med øjeblikkelig effekt, sagde idrætsminister Hassan Wario torsdag på en pressekonference i Nairobi.

Wario, som torsdag blev afhørt af myndighederne i forbindelse med anklager om korruption og dårlig håndtering i forbindelse med Kenyas deltagelse ved OL, sagde, at der nu vil blive valgt en ny komité.

Wario beskyldte NOCK for "problemerne, fejlene og manglen på akkrediteringer til OL", som er nogle af de ting, der har medvirket til, at Kenya fik et kaotisk OL i Rio.

- Under legene i Rio var der blandt andet fejl ved indlogeringen af vores atleter, rejseplanerne var der ikke styr på, akkrediteringer til atleterne manglede, og meget af atleternes tøj kom aldrig frem, sagde Wario.

Kort efter at Wario havde opløst komiteen, sagde Paul Francis, som er generalsekretær i NOCK og sad lige ved siden af Wario på pressemødet, at Wario ikke har magten til at gøre det.

- Idrætsministeren har ikke magten til at opløse NOCK, da komiteen ikke hører under regeringen. Vi vil ikke sættes fra vores bestilling, og så vidt vi ved, så ser vi stadig os selv som ansatte, sagde Paul Francis.

Generalsekretæren mener, at det er regeringens skyld, at OL endte i kaos for Kenya. Han vil nu tage sagen op med Den Internationale Olympiske Komite (IOC).

På trods af de organisatoriske fejl fra ledernes side, så fik Kenya et flot OL rent sportsligt. Landet vandt seks guldmedaljer, seks sølvmedaljer og en enkelt medalje af bronze.

Alle medaljer blev vundet i atletik.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Camilla Miehe-Renard: Vores...
bt.dk
Lystfisker fik helt usædvanlig...
bt.dk
Michelle Obama er på vej med 'ærlige...
bt.dk
Oprevet over at se Ivanka Trump:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx