26/07-17 21:12

Amerikanere slår amerikansk svømmerekord fra samme dagAmerikanere slår amerikansk svømmerekord fra samme dag

Der er hidtil blevet slået syv verdensrekorder ved dette års VM på langbane i Budapest.

storybild

Matt Grevers, Lilly King, Caeleb Remel Dressel og Simone Manuel tog onsdag aften guld i 4x100 meter mixed medley, da holdet også satte verdensrekord. Reuters/Bernadett Szabo

Budapest. USA slog onsdag aften verdensrekorden, da der skulle fordeles guld i 4x100 meter mixed medley ved VM på langbane i Budapest.

Matt Grevers, Lilly King, Caeleb Dressel og Simone Manuel vandt guld i disciplinen i tiden 3 minutter og 40,28 sekunder.

Den tid var hurtig nok til at slå USA's egen verdensrekord fra onsdag formiddags indledende heat.

Men pudsigt nok var det et helt andet hold amerikanere, der satte formiddagens rekord.

For i det indledende heat bestod det amerikanske hold af Ryan Murphy, Kevin Cordes, Kelsi Worrell og Mallory Comerford, som svømmede de 4x100 meter på 3 minutter og 40,28 sekunder.

4x100 meter mixed medley, hvor både mænd og kvinder deltager på holdene, kom på VM-programmet for to år siden i Kazan i Rusland.

Tidligere på aftenen var der ikke så meget at juble over i den amerikanske lejr. Superstjernen Katie Ledecky måtte se sig slået i finalen i kvindernes 200 meter fri.

Det er amerikanerens første finalenederlag nogensinde ved et VM. Hun har vundet alle de tidligere 12 VM-finaler, hun har været i.

Den rutinerede italiener og indehaver af verdensrekorden på distancen, Federica Pellegrini, tog guldet fra Ledecky.

Med guldmedaljen fratog italieneren også den 20-årige amerikaner muligheden for at kunne tangere rekorden for flest guldmedaljer ved ét VM. Rekorden lyder på seks styks af det fineste medaljemetal.

Tirsdag aften blev Ledecky den mest guldvindende kvinde ved VM i svømning gennem tiderne, da hun kom op på 12 guldmedaljer og slog Missy Franklins rekord på 11 guldmedaljer.

I alt er der blevet slået syv verdensrekorder ved dette års VM i Ungarn.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Muslimsk læge: Støjberg, du glemmer...
bt.dk
Chok i FC København: Stjernespiller...
bt.dk
Danske sygehuse slår fast: Det gode...
bt.dk
Har du set sådan én før? Mystisk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx