Af Ritzau - 25/03-17 20:00

Sverige viser VM-form og nedlægger HvideruslandSverige viser VM-form og nedlægger Hviderusland

Sverige vandt 4-0 hjemme over Hviderusland og spillede sig helt med i toppen i VM-gruppen før Frankrigs kamp.

storybild

Emil Forsberg bragte Sverige foran 1-0 på et straffespark i første halvleg i VM-kvalifikationskampen mod Hviderusland. (Billede: Scanpix/Jonathan Nackstrand)

Sverige spillede sig på førstepladsen i sin VM-kvalifikationsgruppe, da Hviderusland lørdag blev besejret 4-0.

Med de tre point nåede Sverige op på ti point ligesom førerholdet Frankrig, men Sverige har en bedre målscore, inden Frankrig senere lørdag møder Luxembourg på udebane i gruppe A.

Marcus Berg forsøgte sig efter et par minutter, men uden held, og efter 19 minutter var Panathinaikos-angriberen på spil i det hviderussiske felt igen.

Et højt indlæg var tiltænkt Marcus Berg, der blev hevet en lille smule i trøjen, mens han så ud til også at glide i feltet.

Dommeren fløjtede for straffespark, og Emil Forsberg placerede bolden yderligt i højre side til svensk 1-0-føring.

Jimmy Durmaz forsøgte sig på et direkte frispark efter 25 minutter, men bolden tog venstre stolpe.

Føringen burde under alle omstændigheder være fordoblet fem minutter før pausen, da Marcus Berg var helt alene igennem, men fik sit forsøg reddet af den hviderussiske keeper, Andrey Gorbunov.

Kort efter var det så FC Københavns Ludwig Augustinsson, der pandede et farligt hovedstød afsted, men igen var det lige ved og næsten for svenskerne.

Der var spillet fire minutter af anden halvleg, da Gorbunov fejlede fælt i målet. Emil Forsberg afsluttede relativt ufarligt, men Gorbunov lod bolden trille mellem benene til svensk 2-0-føring.

Det blev 3-0 ved Marcus Berg på et hovedstød, da Gorbunov ikke magtede at cleare et indlæg, og bolden akkurat var inde. Isaac Kiese Thelin gjorde det til 4-0.

I gruppe B cementerede Schweiz førstepladsen, men det holdt hårdt. Først i det 66. minut lykkedes det at score hjemme mod Letland, da Josip Drmic gjorde det til 1-0, som blev kampens resultat.

Sejren betyder, at Schweiz har maksimumpoint efter fem kampe.

Det er ikke hver dag, Lars Olsens færøske tropper er favoritter, men ude mod Andorra i samme gruppe havde Færøerne måske sat næsen op efter tre point.

Det blev dog ved det ene, da opgøret endte 0-0. Dermed har Færøerne fem point efter fem kampe på fjerdepladsen.

For Andorra er resultatet en triumf efter 58 nederlag på stribe i kvalifikationskampe.

Bosnien var på en tilforladelig opgave hjemme mod pointløse Gibraltar, der i gruppe H blev besejret 5-0. Hertha Berlins Vedad Ibisevic scorede to gange i sejren, som sendte Bosnien på tredjepladsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sigmund fra 'X Factor' langer ud...
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Morten Resen jubler: 'Det havde vi...
bt.dk
Tusindvis af pendlere tages som...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx