Af Ritzau - 10/04-17 12:33

Danske curlingherrer misser direkte OL-kvalifikationDanske curlingherrer misser direkte OL-kvalifikation

Danmarks curlingherrer og kvinder skal forsøge at feje sig til de sidste OL-billetter i Tjekkiet til december.

storybild

De danske curlingherrer skal kæmpe om de sidste to OL-billetter i Tjekkiet til December. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Fabrice Coffrini)

Sidste års sølvmedalje var ikke nok til at sikre de danske curlingherrer en direkte billet til vinter-OL i Sydkorea til næste år. Holdet måtte se stille til, mens det blev overhalet af de andre lande under sidste uges VM.

De syv lande, der samlet klarer sig bedst ved VM i 2016 og 2017, går direkte videre til OL i 2018.

Men efter en sidsteplads ved EM i november 2016 kom danskerne ikke med til dette års VM i Canada.

Pointene fra sølvmedaljen ved sidste VM rakte ikke hele vejen til OL, og holdet landede på en samlet ottendeplads lige uden for OL-billetterne.

Men drømmen om et olympisk eventyr er ikke slut endnu. Sammen med syv andre nationer skal holdet kæmpe om de to resterende OL-pladser i Tjekkiet til december.

Ulrik Schmidt, sportschef i Dansk Curling Forbund, er optimistisk på herrernes vegne. Men forskellen i feltet er ikke længere så stor, påpeger han.

- Danmark står meget godt. De har tidligere vist, at de kan slå de bedste. Men der er ikke nogen svage nationer længere.

- Hvis man ikke lige rammer dagen eller ugen, skal der ikke ret meget til, før man går fra toppen til bunden eller omvendt, siger han.

De hold, der er direkte videre efter de to mesterskaber, er Canada, Sverige, USA, Japan, Schweiz, Storbritannien og Norge. Desuden er Sydkorea sikret en plads som værtsnation.

De danske curlingkvinder formåede heller ikke at samle nok point sammen og endte på en samlet niendeplads. De skal ligeledes kæmpe om de resterende pladser i Tjekkiet.

Det vil betyde enormt meget for en lille sportsgren som curling, hvis holdene får en plads, vurderer sportschefen.

- Det er virkelig vigtigt for hele sporten at få den opmærksomhed, som OL giver. Det skaber stor interesse i Danmark at have et hold med, siger han.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medie: Kylie Jenner har sørget for,...
bt.dk
Bollywoods første kvindelige...
bt.dk
Rødt kort, lynmål og straffe i...
bt.dk
Prins Henriks nære ven fortæller:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx