Af - 20/02-14 09:48

AaB'ere på guldjagt: - Det er ikke som sidste gangAaB'ere på guldjagt: - Det er ikke som sidste gang

Superligaklubben AaB ligger nummer to og har kun fire point op til FCM – men det er slet ikke ligesom sidst, siger de spillere, der også var med i guldsæsonen 07/08.

storybild

(Billede: Polfoto)

Fem af spillerne hos Superligaens nummer to ved præcist, hvordan det føles at ende sæsonen som nummer et. De var med til at spille guldet hjem til Aalborg i foråret 2008. Alligevel kan de ikke overføre erfaringerne direkte til foråret 2014.

Pyha, superliga: Profilerne blev ikke solgt
Pyha, superliga: Profilerne blev ikke solgt

- Dengang havde vi store individuelle profiler udefra, krydret med en lille del af egne talenter. Det er den store forskel til i dag, hvor rigtigt mange kommer fra klubbens egen talentudvikling, siger Kasper Risgård.

AaB sælger forsvarsprofil
AaB sælger forsvarsprofil

- Vi skal stadig ud og jagte, men dengang var der forventninger om, at vi skulle blande os i toppen, mens ingen, inklusive os selv, før denne sæson havde regnet med, at vi skulle ligge i toppen i vinterpausen, siger han.

At truppen er ung og uprøvet i forhold til 07/08-sæsonen kan få betydning som foråret skrider frem. Og så kan de 'gamle' i truppen alligevel få brug for erfaringerne. Som for eksempel Thomas Augustinussen, der ved, hvordan det er at være en ung spiller, der pludselig er med i den sjove ende.

Dansker scorer sit første mål i Holland
Dansker scorer sit første mål i Holland

- Mit forår gik med lommeregneren, hvor jeg sad og tænkte hvis, hvis, hvis.. Jeg fik ikke sovet det jeg skulle, fordi jeg spekulerede så meget. I forhold til det, skal vi ældre spillere tage lidt ekstra ansvar for at få fokus lidt væk, siger Thomas Augustinussen.

På et punkt er det hele dog præcis som dengang: Mesterskabet snakker man ikke om før det er i hus.

- Du må regne med, at vi er nordjyder. Vi er gode til at holde benene på jorden. Det var vi i mesterskabssæsonen, hvor vi var gode til at snakke om 'en kamp ad gangen'. Det virkede for os dengang, siger Kasper Risgård.

Og det gør ikke spor, hvis det virker igen:
- Det er det fedeste, jeg har været med til. Det var det største, og at få lov til at opleve det igen... det kunne jeg rigtigt godt tænke mig, siger Thomas Augustinussen.

LÆS OGSÅ: Superliga-tophold sikrer sig profil

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sasha Klæstrup: Dén diva har...
bt.dk
Taxa-firma leder efter kunde: Kender...
bt.dk
Åbenhjertig anklager om den brutale...
bt.dk
Wenger: Ikke min beslutning at stoppe...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx