Af - 08/12-13 11:31

Av! Dansk VM-profil ude med skadeAv! Dansk VM-profil ude med skade

Fløjprofilen Ann Grete Nørgaard kommer ikke i kamp mod Japan. Til gengæld er hun og landsholdsstaben fortrøstningsfulde omkring det videre VM.

storybild

Fløjprofilen Ann Grete Nørgaard kommer ikke i kamp mod Japan. Til gengæld er hun og landsholdsstaben fortrøstningsfulde omkring det videre VM. (Billede: Polfoto)

Det så ud til at gøre rigtig ondt, men endnu værre så det ud til at bekymre Ann Grete Nørgaard, da hun midt i første halvleg måtte udgå af lørdagens kamp mod Kina med en skadet venstre ankel. Hun vred om.

Var det det VM? Men bare rolig. Det er nok bare kampen mod Japan søndag aften, der ryger.

Debutant 2: Jeg skal huske egoismen
Debutant 2: Jeg skal huske egoismen


- Problemet er, at jeg har været helt rundt, så det har været sådan noget knogle mod knogle. Så den er ret øm. Så hvis jeg spiller på det i dag, ville det blive et større problem i morgen, siger Ann Grete Nørgaard.

- Så hvis jeg ikke kunne forværre noget, havde jeg spillet, men det er jeg sindssygt bange for, at jeg kan, siger hun.

Blev du bekymret for, om det var mange kampe eller måske resten af VM, du skulle sidde ude?

- Nej. Det var jeg ikke.

VM i håndbold: Her er de største profiler
VM i håndbold: Her er de største profiler


- Jeg blev bare irriteret. Vi har trænet frem mod det her nærmest hele efteråret, og så gik der 17 minutter. Det synes jeg var en lidt træls måde at komme ud af premierekampen på, siger den 30-årige Team Tvis Holstebro-fløj.

Det vil sige, at danske håndboldfans kan ånde lettet op over, at en af Danmarks klare profiler, en af dem, der virkelig skal løfte tungt på det unge hold, stadig er med ved VM.

Landstræner Jan Pytlick ånder også lettet op.

Av, av: Nyt dansk hold skal møde voldelige makedonere
Av, av: Nyt dansk hold skal møde voldelige makedonere


- Det er heldigvis ikke så slemt, som vi havde frygtet. Det ser ud til, at AG vil være klar i løbet af et par dage, siger han.

- Det betyder så også, at hun ikke kommer til at spille i aften. Havde det her været en semifinale, tror jeg godt, at hun kunne have bidt smerten i sig og spillet, men vi vælger at spare den fod der i aften og kigge lidt længere frem, siger han og slutter:

- Så vi er egentlig meget fortrøstningsfulde om, at det er en lille overvridning i foden, og der er selvfølgelig lidt hævelse, og den er lidt øm at gå på.

Hvad der så egentlig skete, kan Ann Grete Nørgaard lige forklare:

- Jeg ved ikke, om man kan se det på tv, men jeg træder op på hende kineserens, der skal skiftes ind, fod, og der er jeg i ret høj fart, så jeg kommer godt rundt, men jeg havde ikke følelsen af, at der var noget, der gik i stykker. Jeg havde bare en følelse af, at det gjorde lidt nas.

- Heldigvis er den ikke så hævet, men den er lidt øm og stiv at gå på. Hvis man skal være voksen og ansvarlig – og det er vist bedst på den lange bane – så er det nok klogest at lade være i dag. Desværre, siger hun.

Hun fortæller, at hun ikke har haft problemer med den før:

- Nej. Jeg er vreden om 1000 gange på begge fødder, men det er ikke noget. Der er ikke noget større problem i det.

Kampen mod Japan spiller Danmark klokken 20.15. Den sendes på DR1 og dækkes tæt på mx.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen læste om Amagermanden...
bt.dk
Medina tiltalt for kokainkørsel: Blev...
bt.dk
Hængte ombejlet fodboldstjerne ud: Nu...
bt.dk
Far til 14-årig pige i koma: 'Gid det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx