13/09-13 09:46

Ståle: FCK kan få Champions League-tæskStåle: FCK kan få Champions League-tæsk

FC Københavns nye træner mener, at det bliver mere end svært for klubben i denne sæsons Champions League.

storybild

Ståle Solbakken siger nu, at det bliver mere end almindelig svært for FCK i denne sæson Champions League. (Billede: Polfoto)

På tirsdag møder FC København det italienske mesterhold, Juventus, i Parken i den første kamp i Champions League-gruppespillet.

FCK, som først i syvende spillerunde i Superligaen hentede sæsonens første sejr, kan risikere at løbe ind i øretæver i Champions League, vurderer klubbens nytiltrådte træner, Ståle Solbakken.

- På den ene side kan det vise sig, at Champions League kan blive et frirum, et sted hvor spillerne kan løfte sig, og hvor de kan få gode oplevelser at tage med sig ind i Superligaen, men vi må også være mentalt forberedt på det modsatte.

- At her kan vi faktisk få nogle tæsk. Det er lidt svært at sige, men alle i FCK, både spillere, trænere og ledere, bør have en lille frygt indvendig, uden at det dog skal hæmme præstationerne, siger Ståle Solbakken til Tipsbladet.

FCK skal ud over Juventus møde spanske Real Madrid og Galatasaray fra Tyrkiet.

- Du må gå ud og lave alt, hvad du kan, uden at være bange, men du skal også have en sund respekt for, at du altså skal op imod tre af Champions League-kvartfinalisterne fra i fjor.

- Og Galatasaray slog jo næsten Real Madrid ud i kvartfinalen, Real Madrid var derefter tæt på finalen, og så har du i tillæg Juventus, der er suveræne i Italien, som har det samme hold, og som endda har bygget på med nogle ekstra indkøb. Derfor bliver det sværere end sværest, vurderer Ståle Solbakken.

Nordmanden stod også i spidsen for FCK, da klubben i 2006 og 2010 deltog i Champions League-gruppespillet.

Ved sidstnævnte lejlighed kom FCK videre fra gruppespillet som det første danske hold nogensinde, hvorefter det blev til et samlet 0-2-nederlag til engelske Chelsea i 1/8-finalen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ståle frygter Europa-nedsmeltning:...
bt.dk
Skatteministeren afslører: Så dyrt...
bt.dk
Alvorlig ulykke: Mand kørt på...
bt.dk
Wozniackis forlovede afslører: Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx