Af Ritzau - 27/08-16 17:21; Opdateret: 27/08-16 17:47

Quintana tager tid fra Froome og kører sig i førertrøjeQuintana tager tid fra Froome og kører sig i førertrøje

Det blev til en sejr til Sergey Lagutin på 8. etape i Vuelta a España, mens Nairo Quintana tog førertrøjen.

storybild

Chris Froome (billedet) mistede tid til Nairo Quintana på 8. etape i Vuelta a España. (Billede: Scanpix/Jaime Reina)

Nairo Quintana er ny mand i den røde førertrøje i cykelløbet Vuelta a España.

Den 26-årige Movistar-rytter kørte fra de øvrige favoritter på lørdagens 8. etape, og han tog cirka et halvt minut på Tour de France-vinderen Chris Froome (Sky).

Også Alberto Contador (Tinkoff) viste god form, efter at han fredag styrtede på 7. etape. Spanieren kom også i mål før Chris Froome.

8. etape blev kørt som nærmest to parallelle løb, et mellem en udbrydergruppe og et mellem gruppen med favoritter.

35-årige Sergey Lagutin fra Usbekistan sikrede etapesejren, da han stak af fra udbrydergruppen til sidst og kørte solo over målstregen.

Katusha-rytteren var ti sekunder foran franske Axel Domont (AG2R) på andenpladsen.

Den 181,5 kilometer lange etape var ret flad, inden den blev afsluttet med en 8,5 kilometer lang stigning til sidst, hvor ikke mindst de afsluttende kilometer var hårde for rytterne.

11 ryttere stak afsted tidligt på etapen, og de fik undervejs opbygget et forspring på over ti minutter.

Da udbryderne indledte den afsluttende stigning, havde de stadig knapt ni minutter ned til gruppen med favoritterne, og dermed var der lagt op til en eksplosiv afslutning.

Gruppen med udbrydere blev sprængt flere gange, og ikke mindst colombianeren Jhonatan Restrepo (Katusha) var tæt på at slå det afgørende hul.

Han blev dog indhentet cirka halvanden kilometer før mål, og til sidst kunne Katusha-holdkammeraten Sergey Lagutin altså juble som sejrherre.

Bagude fik Nairo Quintana skabt et hul, og han kom i mål med et minus på 4 minutter og 41 sekunder i forhold til etapevinderen.

25 sekunder senere kørte Alberto Contador over målstregen, og yderligere otte sekunder efter fulgte Chris Froome og spanske Alejandro Valverde (Movistar).

Nairo Quintana overtager førertrøjen fra en anden colombianer, Darwin Atapuma (BMC), der ikke kunne følge med de bedste.

Nairo Quintana har et forspring på 19 sekunder ned til holdkammeraten Alejandro Valverde, mens Chris Froome er nummer tre. Han er 27 sekunder efter den førende rytter.

Alberto Contador ligger på en sjetteplads, 1 minut og 39 sekunder efter Quintana.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx