Af Ritzau - 15/08-16 10:13

Atletiklegende bøjer sig i støvet for sydafrikanerAtletiklegende bøjer sig i støvet for sydafrikaner

24-årige Wayde van Niekerk satte ny verdensrekord på 400 meter med tiden 43,03 sekunder på 400 meter.

storybild

Ny verdensrekord. Wayde van Niekerk (forrest) forstår ikke, hvor de andre blev af, men ingen kunne følge sydafrikanerens tempo. (Billede: Reuters/Murad Sezer)

Sydafrikanske Wayde van Niekerk fik de fleste til at tabe kæben, da han natten til mandag dansk tid smadrede verdensrekorden på 400 meter ved OL i Rio med tiden 43,03 sekunder.

Også den nu tidligere indehaver af rekorden Michael Johnson var imponeret.

- Jeg har aldrig set noget lignende. Det var fantastisk. Det var en massakre af Van Niekerk, siger Michael Johnson til nyhedsbureauet AFP.

Michael Johnson sad på den tidligere rekord, der lød på 43,18 sekunder, i 17 år.

Men søndag satte Van Niekerk alle konkurrenterne, og efter en fremragende slutspurt var den nye verdensrekord og OL-guldet en realitet.

Den 24-årige løber var ikke selv klar over, hvad der var under opsejling.

- Jeg kan slet ikke fortælle, hvad der skete under løbet. Jeg var blind hele vejen.

- Da jeg nåede målstregen, forventede jeg, at en af dem ville indhente mig. Jeg krydsede stregen og kiggede til venstre. Der var ikke nogen.

- Jeg følte mig meget alene mod slutningen og tænkte "hvad sker der?" Det gav mig motivation til at presse på. Jeg skal knibe mig selv i armen for at forstå det, siger Wayde van Niekerk.

Efter søndagens løb kan Van Niekerk bryste sig af at være verdensmester, olympisk mester og verdensrekordindehaver. Men han stiller sig ikke tilfreds med det.

- Når jeg har opnået det, jeg lige har gjort, tænker jeg, der er ikke er nogen grænse for, hvad det kan blive til. Jeg vil bare forsøge at forbedre mig hver gang, jeg løber, siger Wayde van Niekerk.

Han er den første løber i verdenshistorien, der har løbet 100 meter på under ti sekunder, 200 meter på under 20 sekunder og 400 meter på under 44 sekunder.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx