Af - 06/07-16 11:20; Opdateret: 06/07-16 12:21

Plat joke fik ham på landsholdet - nu er han i EM-semifinalenPlat joke fik ham på landsholdet - nu er han i EM-semifinalen

En af de farligste spillere i EM-semifinalen mellem Wales og Portugal i aften kom kun på landsholdet på grund af et vildt tilfælde og en meget plat joke.

Bildstrecke im Grossformat »

Det starter normalt med gode præstationer for klubholdet, når en fodboldspiller skal udtages til landsholdet.

Men for Wales-angriberen Hal Robson Kanu, startede landsholdskarrieren sjovt nok med en plat vits fra en åbenmundet klubkammerat.

Det fortæller den forhenværende Wales-træner Brian Flynn, til BBC.

Bale om Ronaldo: Det handler om mere end to spillere
Bale om Ronaldo: Det handler om mere end to spillere

Hal Robson Kanu har tidligere spillet kampe for engelske ungdomslandshold, så Bryan Flynn anede ikke, at angriberen overhovedet var spilleberettiget for Wales, da han for et par år siden var på besøg i Hal Robson Kanus klub, Reading, for at snakke med en anden spiller.

Så kom en tredje spiller, Glen Little, ind i rummet. Han genkender den walisiske landstræner, peger på Hal Robson Kanu, der sidder i et hjørne, og råber højt:

'HAN kan spille for Wales, for han tager altid på ferie der.'

- Så gik jeg over til Hal, og forklarer: 'Glen kender mig. Det er mig, han gør grin med, ikke dig', fortæller landstræneren til BBC.

Wales-succes inspirerer Island inden kvartfinalebrag
Wales-succes inspirerer Island inden kvartfinalebrag

De to snakker dog lidt videre, og Hal Robson Kanu forklarer, at han grunden til ferierne i Wales er, at han besøger sin bedstemor, der er født i Wales.

Og bingo: Hal Robson Kanu er pludselig kvart walisisk, og landstræner Bryan Flynn lægger sig i selen for at hverve angriberen til Wales.

- Det tog mig 12 måneder at overtale ham, og heldigvis sagde han, at han godt ville spille for Wales, forklarer den tidligere landstræner.

Siden har Hal Robson Kanu spillet 34 kampe for Wales, og scorer fire mål. To af dem under EM i Frankrig. Det første i 2-1-sejren over Slovakiet i gruppespillet, og det andet til 2-1 i 3-1-sejren over Belgien i kvartfinalen.

LÆS OGSÅ: Belgisk landstræner overvejer fremtid efter EM-blamage

LÆS OGSÅ: Portugals landstræner sover på om Pepe spiller

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx