18/05-14 11:50

Bayern-træner efter The Double: Mit hårdeste årBayern-træner efter The Double: Mit hårdeste år

Josep Guardiola fortæller, at det var hårdt at overtage Bayern München efter en sæson, hvor holdet vandt alt.

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

Spanieren Josep Guardiola kunne næsten kun skuffe, da han sidste sommer overtog jobbet som Bayern München-træner efter Jupp Heynckes, der vandt mesterskabet, pokaltitlen og Champions League i sin sidste sæson.

Guardiola kunne da heller ikke gentage The Treble, men lørdag sikrede klubben sig The Double i Tyskland efter pokaltriumfen over Borussia Dortmund på 2-0 efter forlænget spilletid på Berlins udsolgte Olympiastadion.

Nej nej Pep, det gjorde du bare ikke med trofæet
Nej nej Pep, det gjorde du bare ikke med trofæet

Guardiola: - Det er mit ansvar
Guardiola: - Det er mit ansvar

I sin første sæson i den tyske storklub har han også ført klubben til triumf i den europæiske Super Cup samt ved VM for klubhold, men Guardiola erkender, at det har været hårdt.

- Det er mit femte år som træner, og det har været det hårdeste år i karrieren. Mit tyske er ikke så godt, og at overtage efter Jupp Heynckes' The Treble var ikke nemt, siger Josep Guardiola.

- Alle trænere har deres egne idéer, og jeg ved, at spillerne tænkte, "hvorfor skal vi ændre på noget?"

Bayern München har i foråret vundet det tyske mesterskab i overlegen stil, men Guardiola fik hård kritik, da Bayern tabte sammenlagt 0-5 til Real Madrid i Champions League-semifinalen.

Bayern sikrer sig The Double med dansker på holdet
Bayern sikrer sig The Double med dansker på holdet

- Kritikken var retfærdig - jeg gjorde ting, jeg ikke skulle have gjort. Jeg begik fejl i det taktiske oplæg mod Real, men det er, hvad der sker, når man møder storhold i store kampe, siger Guardiola.

Hans mandskab har i det hele taget haft det spillemæssigt svært i sæsonens sidste del, men den sluttede trods alt med succes med pokalsejren.

- Når et hold vinder mesterskabet, er det allerede en god sæson. Men vi er glade for at opnå en titel mere. Det er en stor titel, lyder det fra spanieren.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk traditionsklub ejer måltyv i...
bt.dk
Kaos i myldretiden på flere motorveje...
bt.dk
30 millioners forskel: Her er de...
bt.dk
Mand kæmper for sit liv - efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx