Af - 23/07-16 11:57

Herligt galleri: Første 'olympiske lege' for atleter med Downs syndromHerligt galleri: Første 'olympiske lege' for atleter med Downs syndrom

Firenze har dannet rammen for verdens første omgang Trisome-stævne, hvor alle deltagerne har et kromosompar mere end resten af os.

Bildstrecke im Grossformat »

Næsten 1000 deltagere fra 36 lande har brugt en uge for at kæmpe for fuldmedaljer i Firenze i Trisome Games, hvor alle atleterne har Downs syndrom.

Det skriver AFP.

Atletik, svømning, judo, tennis og synkronsvømning har blandt andet været været på dagsordenen i den forgangne uge i den italienske by Firenze, hvor den første 'olympiade' for folk med en ekstra udgave af kromosom 21, der er den mest udbredte form for Downs syndrom.

Vidunderlig reaktion: Pige med downs får kæmpe fødselsdagsoverraskelse
Vidunderlig reaktion: Pige med downs får kæmpe fødselsdagsoverraskelse

Deltagerne i stævnet bliver også kaldt for T21'ere på grund af det ekstra kromosom.

Stævnet er skabt af Marco Borzacchini, der er formand for FISDIR, der er en den italienske sportsføderation af mentalt og socialt handicappede.

Formålet er at udfordre verdens opfattelse af atleterne med Downs syndrom.

TV: Ung pige med Downs laver episk photobomb på live-reporter
TV: Ung pige med Downs laver episk photobomb på live-reporter

- Stævnet er forløsningen af en lang proces, der begyndte for mere end ti år siden for at få folk med Downs syndrom til at opfatte sport som andet end blot underholdning, siger han og forsætter:

- Det er en udbredt opfattelse, at de kun kunne fjolle rundt og hygge sig med sport, men faktisk er de i stand til at levere præstationer af høj sportslig kvalitet, ligesom konventionelle atleter.

LÆS OGSÅ: Muskelbundt med Downs syndrom: Derfor er træning min passion

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx