Af Ritzau - 17/03-17 12:14; Opdateret: 17/03-17 12:53

Herning Blue Fox smider klublegende på portenHerning Blue Fox smider klublegende på porten

Ishockeyspillerne i Herning Blue Fox skal have ny træner. Klubben har fyret Todd Bjorkstrand.

storybild

Todd Bjorkstrand har været med til at vinde 13 danske mesterskaber som spiller og træner. (arkiv) (Billede: Scanpix/Claus Fisker)

Todd Bjorkstrand er færdig som cheftræner i ishockeyklubben Herning Blue Fox, oplyser klubben i en pressemeddelelse.

Den 16-foldige mesterklub har haft en dybt skuffende sæson, der sluttede allerede efter DM-kvartfinalerne, men det er ikke resultaterne, der er den direkte årsag til beslutningen.

I stedet handler det om, at Bjorkstrand og klubben ikke var på linje i forhold til "behovet for at tilgodese en klubs samlede interesser på tværs af frivillige, amatørafdeling, den professionelle del og organisation i øvrigt."

- Beslutningen beror således på en samlet betragtning truffet under skyldig respekt for, at intet og ingen er større og vigtigere end klubben.

- Vi kan alle udskiftes, men klubben skal overleve og udvikles, i dag og i morgen, siger klubbens bestyrelsesformand Claus F. Sørensen.

Todd Bjorkstrand vendte før denne sæson tilbage til Herning efter en periode i østrigsk ishockey.

Inden udlandsopholdet havde han markeret sig som en af de vigtigste skikkelser i klubhistorien gennem sine mange succesfulde år som spiller og træner.

Amerikaneren blev hentet til Herning i 1988 og vandt syv mesterskaber i de følgende 14 år. Samtidig blev han ni gange topscorer i den danske liga.

Bjorkstrand overførte succesen til trænerboksen, hvor han mellem 2002 og 2014 førte Herning til seks danske mesterskaber.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nibali snød sprinterne - dansker med...
bt.dk
Snapchat gjorde grin med Rihanna:...
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
Du tror det er løgn: Er dette kvinden...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx